Tajanstveni slučaj ‘Mršavog Boba’, vanzemaljskog NLO pilota kojeg je uhvatio KGB (VIDEO)

Neki entuzijasti NLO-a tvrde da je jeziv video ‘vanzemaljskog entiteta’ za koji se tvrdi da su ga snimili sovjetski naučnici najjasniji pogled na vanzemaljce

Od svih videa za koje se tvrdi da su “dokazi” vanzemaljskih stvorenja koja posjećuju Zemlju, niti jedan nije tako težak za objasniti kao kratki isječak vanzemaljaca poznatog kao Mršavi Bob.

Jeziv video

Isječak stvorenja s ispupčenom lobanjom i ogromnim crnim očima koje su postale standard za slike vanzemaljskih posjetilaca, prvi put se pojavio 2011. Objavio ga je anonimni korisnik Reddita koji se zvao Ivan 0135. Video je navodno snimio KGB nakon što je brod iz zvjezdanog sistema Zeta Reticuli sletio u Rusiju.

Za “Mršavog Boba” se govorilo da je dio diplomatske misije s planete udaljene oko 40 svjetlosnih godina poslane da raspravlja o “pitanjima od zajedničkog interesa”.

Stručnjaci o videu

Teško je povjerovati da bi vanzemaljac s tako daleke planete izgledao tako ljudski, ali ako je “Skinny Bob” prevara, ostaje pitanje: ko su prevaranti i šta su mogli dobiti?

Umjetnik video efekata Randy Sharp rekao je da je isječak lažan: “CG tehnologija bi u vrijeme proizvodnje, zahtijevala razinu stručnosti nekoga s visokom razinom iskustva i znanja.”

Niko nikada nije pokušao zaraditi novac na snimku, za koji neki stručnjaci procjenjuju da bi njegovo stvaranje koštalo oko 250.000 dolara.

Režiser Adam Wells, koji je režirao kratki film Shemira, rekao je za Daily Star da je u svoje vrijeme vidio puno grubih podvala, ali je isječak ‘Mršavog Boba’ izgledao kao da je na njega utrošeno vrijeme. Dodao je da postoji nešto u pokretu obrva što je izgledalo animatronički. Stručnjak za NLO Nigel Watson rekao je da ‘Mršavi Bob’ izgleda kao vrsta vanzemaljaca od kojeg bismo mogli očekivati ​​da će izaći iz letećeg tanjira ili tip koji je navodno pronađen u Roswellu ili kao Mekon iz crtanog filma iz 50-ih Dan Dare. Tu je i nevjerovatna sličnost s crtežom koji mu je žrtva vanzemaljske otmice poslala nakon bliskog susreta 1970-ih. No, dodao je, uza sve svoje vanzemaljske akreditacije, Bob izgleda vrlo humanoidno i ne toliko egzotično kao što biste očekivali za posjetioca iz udaljenog zvjezdanog sistema.

Charley Henley, VFX supervizor koji je radio na seriji ‘Alien’ Ridleyja Scotta, kaže da postoje vrlo dobri razlozi zašto vanzemaljci naše mašte izgledaju tako ljudski: “Mnogi dizajni su povezani s ljudskom anatomijom, a ja mislim da je to zajednička tema. Stavili smo puno ljudskosti u vanzemaljce.”

Liče na čovjeka

Paleontolog i evolucijski biolog Stephen Jay Gould kaže da bi vanzemaljac koji izgleda kao čovjek bio krajnje malo vjerovatan, a ako bismo ponovo snimili vrpcu evolucije ovdje na Zemlji, život bi na kraju mogao izgledati drugačije nego kako sada izgleda.

No, Sam Levin, istraživač na Oxfordskom odjelu za zoologiju, kaže da vanzemaljac koji je pomalo ličio na nas nije tako nevjerovatan kao sve to: “Još uvijek ne možemo reći hoće li vanzemaljci hodati na dvije noge ili će imati zelenu boju oči. Ali vjerujemo da evoluciona teorija nudi jedinstveno dodatno sredstvo za pokušaj razumijevanja kakvi će biti vanzemaljci, a mi smo pokazali neke primjere vrsta jakih predviđanja koje možemo napraviti s njom. Predviđanjem da su vanzemaljci prošli velike tranzicije zbog čega je nastala složenost vrsta na Zemlji, možemo reći da postoji razina predvidljivosti evolucije zbog koje bi izgledali poput nas”, prenosi TheSun.

Izvor: net.hr/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti