Misterija demona iz Dovera: Još i danas svi strahuju od njega …

Iako nije nikome učinio ništa nažao, o demonu iz Dovera i danas, 44 godine kasnije, raspravlja se i govori s velikim strahopoštovanjem.

Biće je prvi put viđeno 21. aprila 1977. godine u večernjim satima, a zapazio ga je Billy Barlett koji se u društvu dvojice prijatelja vozio cestom u blizini Dovera u Massachusettsu.

Barlettu se isprva učinilo da su svjetla njegovog automobila obasjala tek psa ili mačku, no kada se malo bolje zagledao u tu figuru, shvatio je da nikada ništa slično nije vidio.

Ispred njih je stajalo stvorenje glave oblikovane poput lubenice, na kojoj se nisu mogli vidjeti uši, nos ili usta, tek velike oči koje su svijetlile narandžastom bojom.

Zakleo se na Bibliji da ga je zaista vidio

Bartlett je, nadalje, kazao da je stvorenje imalo duguljaste mršave ruke te noge tankih prstiju pomoću kojih se prilagođavalo podlozi, pa zaključio da je bilo visoko otprilike 120 centimetara.

Potom ga je i naslikao onako kako je to najbolje znao, pa uz sliku ostavio bilješku na kojoj je napisao da se zaklinje na Bibliju da je zaista vidio to stvorenje.

Samo dva sata kasnije je isto biće ugledao i petnaestogodišnji John Baxter, koji se vraćao kući od djevojke.

On je najprije pomislio da prema njemu hoda deformisano dijete, pa je za njim potrčao uvjeren da mu treba pomoć.

Stvorenje je tek tokom potjere uspio vidjeti iz blizine, pa ga opisao identično poput Barletta, premda nije imao pojma šta je to prvi svjedok te noći vidio i čuo.

Treći i posljednji susret je uslijedio veče kasnije, a policiji su prisustvo nepoznatog stvorenja prijavili Abby Brabham (15) i Will Taintor (18), koji su ga zapazili kako sjedi uz cestu.

Kriptozoolog: ‘Nije riječ o podvali’

Njihov se opis razlikovao tek u jednom detalju, u očima koje su svijetlile zelenom, a ne narandžastom bojom.

‘Da sam barem sve to izmislio. Međutim, nisam’.

Za priču su se tada zainteresovali mediji, a po objavi i slavni istraživač te kriptozoolog Loren Coleman koji je unutar sljedećih sedam dana intervjuisao svjedoke i zaključio da nije riječ o podvali.

Nažalost, Coleman nije mogao dokučiti o čemu je tu riječ, pa je i njemu ostalo samo pretpostavljati šta je tih dana šetalo područjem – je li to zaista bilo samo deformisano mladunče losa kao što su neki ustvrdili, stvorenje s druge planete ili iz neke druge dimenzije, možda hibrid stvoren od vojske.

‘Ni danas ne znam šta je ali to je bilo tamo’

Kako bilo, o Demonu iz Dovera se nikada nije prestalo govoriti, pa je 2006. godine novinar The Boston Sunday Globea pokucao na vrata Billyja Barletta kako bi od njega čuo ostaje li pri svojoj tvrdnji.

Muškarca nije uspio pokolebati, te mu je rekao što i svim ostalim znatiželjnicima koji su ga sve te godine progonili:

– Volio bih vam reći da sam sve to tada izmislio, da je sve to bila samo šala i podvala, međutim to zaista nije bilo tako. Te sam večeri vidio nešto neobično. Šta? Ni danas nemam pojma, ali znam da je bilo tamo – odgovorio je.

Izvor: bhdijaspora.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti