Ispisivao je datum 29. 11. na zgrade policije i gradske uprave

Sve se desilo krajem prošle godine

Mladić je usred bijela dana na zidove ispisivao datum 29.11., dan na koji se u nekadašnjoj Jugoslaviji slavio Dan Republike. Uhvatili su ga prolaznici. Policija ga je identifikovala i sve istražuje.

Šokirani građani su uočili mladića u plavoj trenerci kako plavim sprejem za grafite mahnito ispisuje datum 29.11. po fasadama zgrada u centru Vinkovaca.

Stradale su skoro sve fasade u tom dijelu grada, od ugostiteljskih objekata, trgovina, uključujući i zgradu Gradske uprave pa čak i policije. Slučajni prolaznici su ga pokušavali urazumiti na što je on samo odmahivao rukom u naumu da provede svoj plan do kraja. 

Na kraju ga je grupa prolaznika savladala te su pričekali dolazak policije. U vinkovačkoj policiji potvrdili su nam ovaj incident. Rekli su nam da su identifikovali mladića.   

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić rekao je da mu nije jasan motiv mladićevog postupka, ali se nada da će kazneno odgovarati za to. 

– Ne znam zašto je to učinio, čuo sam da je bio s prijateljem u kafiću prije toga te konzumirao alkohol. Iako, vjerovatno znate šta se obilježavalo 29.11., ali mislim da je on premlad da se toga sjeća – rekao je Bosančić. 

Na taj dan u SFRJ slavio se državni praznik poznat kao Dan Republike. 

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti