Umjesto na hemoterapiju otišla je na put oko svijeta – i uživala

Zadnjih 12 mjeseci svi smo naučili toliko toga o životu, o brizi, ljubavi i kako moramo prigrliti trenutak sadašnjosti, rekla je Norma Jean Bauerschmidt (91) iz SAD-a koja je, nakon što su joj dijagnosticirali rak maternice, odbila liječenje – operaciju, zračenje i hemoterapiju. Umjesto toga odlučila je putovati i otići sa ovog svijeta sretna.

Njezino putovanje života nedavno je završilo. Umrla je početkom mjeseca, ali njezina priča je i dalje inspiracija mnogim ljudima, posebno onima koji su bolesni. Skoro 500.000 ljudi pratilo je svaki njezin korak na Facebooku –  “Driving Miss Norma”.

Njezino putovanje počelo je prošle godine.Doktori su joj rekli kako su šanse da preživi malene. Pitali su je što je odlučila, a ona im je odgovorila: “Imam 90 godina i spremna sam osvojiti cestu.”.

Krenula je na posljednje putovanje života iz Michigana sa sinom i snahom te njihovim psom 24. avgusta.

U godinu dana je s njima prešla skoro 13.000 kilometara, vidjela je 32 države i spavala u više od 75 gradova. Vozila se u balonu, jahala na konjima, priuštila si pedikuru, a friziralo ju je deset različitih frizera. Prvi put u životu kušala je kamenice i prženi zeleni paradajz. Iskusila je stvari koje nije nikad ni sanjala.

Ipak, njezino putovanje bližilo se kraju jer joj se zdravstveno stanje pogoršavalo. Svoje putovanje završila je u hospiciju.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti