Amerikanka za 15 mjeseci obišla 196 destinacija i potrošila 198.000 $

Dvadesetsedmogodišnja Cassie De Pecol iz Washingtona nada se da će putujući svijetom oboriti Guinnessov rekord, jer jer do sada posjetila 196 zemalja. Ova djevojka iz Connecticuta, krenula je na svoje putovanje u julu 2015. godine, a sada je pri kraju svoje epske misije, a planira posjetiti još Tajvan, Kosovo i Palestinu.

rekord1

Ova neustrašiva putnica do sada je otkrila fotografije iz 183 zemlje, a registrovala je 154 leta u nešto više od 15 mjeseci. Ona ima još 45 dana da završi svoju putničku avanturu.

“Još za vrijeme školovanja sam imala želju posjetiti svaku zemlju na svijetu, jer sam bila zaintrigirana o saznanju svake kulture, prirodnog staništa i religije. U Americi žive ljudi skoro iz svih krajeva svijeta i drago mi je da sam odrasla u takvoj sredini”, izjavila je De Pecol.

rekord2
Kaže da se svo vrijeme pitala kako je to živjeti izvan Sjeverne Amerike, da li je na Bliskom Istoku baš kao što izgleda na TV-u i kako je u Amazonu.

“Odlazak u dosta zemalja mi je dao mogućnost da naučim o našem svijetu te da postoje vidici i osim Amerike”, izjavila je Cassie.

rekord3
Procjenjuje da je do sada potrošila 198.000 dolara, a u pokušaju obaranja svjetskog rekorda su joj pomogli i brojni sponzori.

rekord4

Izvor: klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti