Poznata glumica o svom životu: Bila je žrtva vršnjačkog nasilja, ponavljala je razred, studirala 10 godina, progovorila o tajnom vjenčanju …

Tokom svog obrazovanja je dva puta doživjela fizičke napade vršnjaka iz razreda. Oba puta se suprotstavila i to je bio njen način da zaustavi nasilje.

Još kao djevojčica, Katarina Radivojević se pojavljivala na malim ekranima u seriji “Policajac sa Petlovog brda”. Bio je to povod da jedna djevojčica iz odjeljenja ubijedi ostale drugare da fizički napadnu glumicu. U tom trenutku nije videla drugi način da se odbrani, nego da udari djevojčicu koja je za dvije glave bila viša od nje. Na taj način je uspjela da zaustavi buduće napade, ali smatra da to nije bio pravi način.

Sadašnjim tinejdžerima predlaže drugu taktiku, koju je upotrijeblila kada joj je jedan dječak skinuo bermude pred čitavim odjeljenjem.

“Nisam ga prijavila nastavnici, nego sam odmah otišla kod direktora i insistirala da mu smanji ocjenu iz vladanja. Uspjela sam u tome i nakon toga više nisam imala problema.”

Roditelji su je poslije u čudu pitali zašto to nije njima saopštila. Objasnila je kako je tada smatrala da ona nije nekakva mala djevojčica koja se tužaka kod mame i tate.

Danas savjetuje svima da prijave nasilje i da o njemu razgovaraju s roditeljima i ljudima kojima vjeruju, jer je to način da se ono prekine.

kat1

Za zvijezde obično mislimo da su savršene i da nisu imali nikakvih većih problema u životu i na putu ka slavi, ali često se ispostavi da nije baš tako.

Katarina je prije sticanja popularnosti, ponavljala razred u srednjoj školi, a studirala je preko 10 godina.

Priznaje da su svi mislili kako od nje nema ništa.

Mnogo više cijenim svaki uspjeh koji dolazi. Ja nisam upisala akademiju iz prvog puta, već iz drugog. Ponavljala sam i razred i svi su mislili da od mene nema ništa. Nisam baš neki najuzorniji student, ali sam bila dobar đak”, ispričala je Katarina u jednoj emisiji.

Ona nam je pokazala na svom primjeru, da se upornost i rad definitivno isplate. Da nije tako, ona ne bi bila jedna od najpopularnijih glumica. Naravno, talenat je na prvom mjestu, ali vjerujemo da iz pozicije nekoga ko je bio loš đak i student, nije bilo lako dosegnuti popularnost i slavu.

Sujetu joj je kaže bila najveći problem sa kojim godinama nije mogla da se izbori.

“Najviše sam se osjetila sujetnom na polju emocija. U karijeri sam imala skoro sve uspjehe, ali u emotivnim odnosima ona me je rasturala. Trebalo je mnogo da shvatim šta je ljubav, a šta sujeta.”

kat2

Trenutno boravi u Beogradu, gdje snima nastavak popularne serije “Ubice mog oca”.

U pauzi snimanja iskreno odgovara na pitanja o ljubavi, porodici i poslu.

Bila je poprilično zagonetna kada je riječ o tome da li je konačno njeno srce osvojio neki muškarac, obzirom na to da već godinama važi za jednu od najljepših glumica.

A kada je riječ o vjenčanju, uvijek bi odabrala tajno, samo za najbliže.

“Naravno da bi bilo tajno, intimno. Niko neće znati, doduše možda sam se već vjenčala a da vi to niste saznali”, rekla je čime je zaintrigirala javnost.

Ipak, bila je to šala.

“Ne, ovo je bila šala, nisam se udala. Ali to je zaista tako, mislim da sve javne ličnosti imaju želju da to bude samo za njih i najbliže osobe. Sve manje imam želju da budem prisutna u javnosti. Nemam Instagram, Facebook, ništa od socijalnih mreža, upravo iz razloga što ne želim da dijelim svoju intimu.”

Za nju idealan muškarac ne postoji.

“Moja mama kaže: ‘Nema nigdje idealno.’ Tako da sam počela misliti da idealan ne postoji. Imam super roditelje koji su odavno prestali da se mješaju u moj život. Mene mama skoro da bodri da ne treba nikada da se udam.”

kat3

Izvor: nostalgicno.novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti