Ukoliko noću OVAKO spavate onda imamo zaista katastrofalne vijesti za vaše zdravlje … UPOZORENI STE!

Pogledajte koje pozicije treba promijeniti tokom spavanja, kako se ovi sporedni efekti ne bi pojavili. Poslušajte ove savjete i imajte zdraviji san.

spa5

Na primjer, spavanje isključivo na desnoj strani može da izazove bol u desnom ramenu, dok spavanje na leđima izaziva bol u leđima. “Vaše tijelo voli raznolikost”, kaže Andrew Bang. “Na primjer, ako zadrijemate na leđima, možete se okrenuti na drugu stranu tokom noći.” Spavanje na leđima je obično mnogo udobnije i manje stresno za kičmu, nego spavanje na stomaku.

Postoje tri glavne pozicije za spavanje. Generalno, ljudi spavaju na stomaku, leđima ili sa strane. Svaka pozicija ima svoj efekat na zdravlje na svoj način.

Spavanje na leđima izaziva hrkanje. Ako često hrčete, onda će vam spavanje na leđima samo pogoršati situaciju. Ovo takođe nije dobra pozicija za poravnanje vaše kičme.

spa3

Spavanje na stomaku takođe nije dobro. Kada ovako spavate, onda naprežete vrat i leđa, što je jako loše za dobar noćni san.

Spavanje sa strane je najbolje. Na ovaj način ćete manje hrkati, međutim, ovo nije baš najbolje za poravnanje kičme. Kako biste riješili problem, stavite jastuke između nogu.

spa1

Ipak, svi ćemo se složiti da je plaćeno spavanje najbolje. Nema ništa prijatnije od spavanja na poslu. Samo pazite da vas ne uhvati šef, jer vam ni otkaz ne bi doprinio dobrom snu!

Izvor: fokuzz.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti