Ubrzajte metabolizam nakon tridesete

Tridesete su godine kojima vas plaše kad ste mlađi, govoreći vam kako više ništa nije isto, kako sve postaje teže i kompliciranije i slično.

Od svih savjeta, jedan je tačan, vaš metabolizam nije isti, usporio se i to se može odraziti na vašu liniju.
Stoga, za početak, kafica ujutro pod obavezno. Razbudiće vas, ubrzati metabolizam koji će i tri sata nakon popijene kafe kalorije izgarati za četvrtinu više, treba li još koji argument? Vjerovatno ne, ali zdravo je popiti tri veće šolje kafe dnevno, sve preko toga je upitno, tek toliko da znate.

Doručak bi trebao sadržavati jaja u nekom obliku, jer ljudi koji imaju tu naviku imaju bitno manji indeks tjelesne mase, manje masnoća i uži struk od onih koji tamane kroasane i slična peciva.

O vodi su napisani tomovi enciklopedija, ali ne škodi podsjetiti da je treba piti barem dvije litre dnevno kako biste zadržali zdrav tonus i bili dovoljno hidrirani. Prebacite se na tri litre dnevno i vidjet ćete kako voda radi za vas.

Ljuta i začinjena hrana obavezna je na meniju, pogotovo kao posljednji obrok, jer kapsaicin potiče izgaranje masnoća i tokom sna, pa ne zaboravite da dobro začinite kajenskim biberom posljednji obrok u danu. Ako uz to intenzivno vježbate u intervalima, potrošit ćete više kisika nego da radite statične i spore vježbe. Učinak takvog vježbanja na pojačano izgaranje kalorija traje i nakon 24 sata. Sve ovo začinite šoljom zelenog čaja dnevno i vaša nova, ljepša linija nije daleko.

Integralni članak pročitajte na: http://www.oslobodjenje.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti