U javnost dospio neobičan Čerčilov esej: Britanski premijer je VJEROVAO U VANZEMALJCE I NLO

Britanski lider Vinston Čerčil vjerovao je u postojanje vanzemaljaca, otkriveno je u jednom od njegovih eseja napisanih prije Drugog svjetskog rata.

Ja prvi nisam impresioniran uspjesima naše civilizacije toliko da povjerujem da smo mi jedina tačka ovog ogromnog univerzuma na kojoj se nalaze živa, misleća stvorenja – napisao je Čerčil u dosad neotkrivenom eseju.

Magazin “Nature” navodi da je Čerčil godinama prije otkrića egzoplaneta napisao da “ne može biti uvjeren” da van našeg solarnog sistema ne postoje nastanjive planete.

Čerčilov esej je napisan 1939. godine, a otkriven je 2016. u Čerčilovom muzeju u Misuriju, a astrofizičar Mario Livio koji ga je prvi čitao naveo je da se u njemu jasno vidi “logika naučnika“.

Čerčil govori i o važnosti tekuće vode i opisuje ono što se danas naziva “zonom zlatokose”.

Kako navode mediji, ovo otkriće nije previše začuđujuće, jer je Čerčil bio veoma zainteresovan za nauku i istraživanje svemira, a prvi je britanski premijer koji je imao savjetnika za nauku.

Čerčil je odobrio značajna sredstva za dalji razvoj teleskopa, a čak je izdao i naređenje pilotima RAF-a da prikrivaju potencijalne susrete sa NLO.

Dirljivo je vidjeti da je jedan politički lider toliko posvećen nauci, kada je mnogi drugi političari lako odbacuju – rekao je Livio.

Izvor: dnevno.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti