Tajvanski “karton” restoran – sve osim hrane je od kartona!

Smješten unutar parka Carton King Creativity, u gradu Taichung na Tajvanu, nalazi se “karton” restoran  jedinstven po tome što je sve u njemu počevši od namještaja, dekoracija, pa čak i tanjira su izrađeno od presovanog kartona.

Nigdje na svijetu ne postoji ništa slično ambijentu i stvarima iz ovog restorana. Osim hrane, nekih dijelova pribora za jelo i – konobara, sve unutar tog mjesta je napravljeno od kartona i papira. Čini se gotovo nemogućim, ali ovdje se zapravo sjedi na kartonskim stolicama, pića se pijuckaju iz kartonskih “limenki”, a hrana se jede iz kartonskih zdjela i tanjira. Hrana je prilično prosječna, malo je skuplja, što je i za očekivati s obzirom na nevjerovatan prostor u kojem se poslužuje.

Ono što je značajno za ovo mjesto je njegov veliki potencijal za recikliranje. U slučaju da se bilo šta na bilo koji način ošteti, rješenje je jednostavno i ekološki prihvatljivo – reciklaža. U tome je zapravo i poenta postojanja cijelog parka Carton King Creativity – da se pokaže stvarna moć papira i kartona, tj. da se ljude uvjeri da se mogu koristiti za puno više toga, a ne samo za pakiranje različitih stvari.

Integralni članak pročitajte na: http://www.odditycentral.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti