Tajni život slavne pjevačice: 10 godina nije izašla van

U posljednjih 10 godina u javnosti se pojavila samo dvaput. Bogata je kao malo ko i kaže da joj ništa ne nedostaje.

enya1

Za Enyu, neponovljivu keltsku popularnu muzičku zvijezdu s kraja 80-ih i početka 90-ih, po svoj prilici pretjeruju kad kažu da je najbogatija žena u istoriji Irske i Velike Britanije. Nesporno je, međutim, da je ta žena apsolutno najuspješnija autorica s tih prostora, nakon prodanih 75 miliona primjeraka albuma i zarađenih 117 miliona eura. A apsolutno je sigurno da je jedna od najmisterioznijih i najčudnijih pojava u svjetskoj popularnoj muzici danas.

Ona od 1997. živi u viktorijanskom dvorcu Manderley u okolini Dublina koji je kupila čak i relativno jeftino, za nekih 3 miliona eura. Prvi joj je, nazovimo to komšijom Bono Vox, ali se u posljednjih 10 godina u javnosti pojavila samo dvaput. Navodno živi okružena mačkama, kojih je, koliko je potvrđeno, u jednom trenutku imala desetak.

enya2

U posljednjih desetak godina izdala je dva albuma, i to je praktično sve za što ona živi. Jedina pomoć u snimanju joj je anonimni stariji bračni par. Enya je, kažu, sposobna mjesece potrošiti na jedan jedini detalj jedne jedine pjesme, pa nije neobično da njeni masteri na kraju imaju i po 500 presnimavanja samo jedne muzičke dionice u pjesmi.

Njen ujak Noel Duggan izjavio je nedavno za “The Sun” da živi kao kraljica ili kao pustinjak, dotle da je ni njena porodica ne viđa nešto previše. Prijatelji kažu da “baš i nije prasak smijeha”, a ona je sama u rijetkim trenucima kada je davala izjave, znala govoriti da je nakon snimanja, a njima se bavi svaki dan, tako mračno raspoložena da ne može zamisliti kakav bi to stalniji životni partner mogao biti u stanju podnositi je takvu.

A tek brak, takvo što bi joj bila noćna mora. Zato nastavlja živjeti sama. Tvrdi da joj je tako odlično, da je njena muzika sav njen svijet. Povremeno pjeva pjesme na izmišljenim “tokenovskim jezicima” sindarin and quenya i … nikada nije bila popularnija nego sad. A, zanimljivo, kad je tek počinjala samostalnu karijeru 1986. u dobi od 25 godina, niko joj nije predviđao neki poseban uspjeh.

Izvor: express.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti