Sve razlike između žena i muškaraca

O razlikama među polovima može se pisati unedogled, no evo glavnih razlika u svakodnevnim stvarima koje su lako uočljive

wm1

Razlike među polovima najčešće su vidljive na prvu (naravno, sve manje i manje …), no u ponašanju ima toliko velik broj razlika da ih je teško i nabrojati, pa evo jedne zanimljive liste najčešćih razlika između muškaraca i žena.

Bacanje lopte – muškarci loptu bacaju odozgo i od iza glave, dok žene loptu primaju s dvije ruke i bacaju je od naprijed.

Pamćenje – ženska memorija je poput nekog velikog ormarića punog ladica u kojem se sve nalazi na svom mjestu. Žene pamte sve informacije o svemu što su čule ili doživjele dok muškarci pamte isključivo stvari koje smatraju jako bitnim.

Percepcija strana – muškarci gotovo nikada neće pogriješiti i reći da je nešto desno, a zapravo je lijevo ili obratno, dok će žene na trenutak razmisliti prije nego kažu je li nešto na lijevoj ili desnoj strani.

wm2

Pokazivanje ruku – muškarci će uvijek pokazati svoje dlanove, a žene gornji dio ruku.

Problemi – žene će o problemima razgovarati s majkom, sestrom ili prijateljicom dok će muškarci radije gledati TV i patiti u tišini, sami sa sobom.

Rješavanje zadataka – Dok se muškarci mogu koncentrisati isključivo na jednu stvar, žene su majstori multitaskinga i nije im problem raditi i nekoliko stvari istovremeno.

Sjedenje – žene većinom sjede sa prekrštenim nogama dok muškarci preferiraju sjedenje raširenih nogu.

Svlačenje – muškarci većinom svlače majice prebacivanjem ruku preko ramena i navlačeći majicu za ovratnik dok se žene svlače tako da prekriže ruke naprijed i uhvate majicu za donji dio. Zanimljivo je da neki muškarci svlače majicu na način na koji to čine žene, dok se žene gotovo nikada ne skidaju poput muškaraca, piše Brightside.

Tumačenje osjećaja – žene mogu interpretirati svaki verbalni, vizuelni i drugi signal u trenutku dok muškarci ne vide da su povrijedili nekoga dok god im oni to ne kažu.

wm3

Vezivanje ogrtača – žene će ga svezati laganije oko struka dok će ga muškarci zavezati oko kukova.

Vid – muškarci vide jasnije i dalekovidniji su, ali u isto vrijeme slabije uočavaju stvari. Žene imaju jači periferni vid i rijeđe sudjeluju u sudarima s automobilima koji im dolaze sa strane jer ih vide.

Zijevanje – muškarci će usta prekriti šakom, a žene dlanom.

Zvukovi – žene mogu čuti zvukove visoke frekvencije, mozak im je “programiran” da čuju dječji plač ili mijaukanje u daljini. No, s druge strane, muškarci će lakše od žena detektovati od kuda zvukovi dolaze.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti