Priča iz kafane: Kako je Zoran Radmilović htio da napije Tomu Kuruzovića a ovaj se ‘upiškio’!

Zanimljiva je priča iz pozorišne kafane kada su se Kuruzović i Radmilović poslije jedne predstave zapili

vinjak2

Tomo Kuruzović je bio skoro 80 godina u pozorištu. Najslađe mu je bilo kad bi nakon predstave s kolegama u bifeu vodio duge razgovore. Uspomene za kafanskim stolom često je prepričavao, posebno one sa Zoranom Radmilovićem, piše kurir.rs

– Radmilović je gledao moju predstavu ‘Petorica pod barjakom’, koju je mnogo volio, posebno drugi dio, u kojem sam volio da improvizujem. Jednom sam mu nešto učinio i poželio je da me časti. Nudio mi je ‘dva suha’, a ja nisam znao šta to znači. Objasnio mi je da se radi o vinjaku bez vode i mezeta. Spustili smo se u bife i počeli da pijemo – prisjeća se Tomo.

– Nije mi se pio vinjak, ali Zoran me je tjerao. Nisam mogao sve da popijem jer nisam neki ljubitelj alkohola. Kad god bih uzeo čašicu da nazdravim, piće bih prosipao ispod stola. Kao pio sam, a zapravo nisam. Međutim, Zoran se napio. Kad smo krenuli kući, primjetio je da je ispod stola mokro, pa je naglas rekao: “Ljudi, ovo čudo u životu niste vidjeli. Ovaj pije suhe vinjake, a pogledajte koliko se ispišao.”

Smijali smo se tome kao djeca!

Izvor: nostalgicno.novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti