Savjeti: Kako se efikasno riješiti prašine u kući

Mnogim ženama je brisanje prašine jedan od najgorih kućnih poslova. To je nezahvalan posao kojem nema kraja. Premda ste je obrisali prošli vikend već sljedeći je opet nakupljena po namještaju kao da niste ništa ni radili.

Iako se ne možete zauvijek riješiti prašine iz svog stana, postoje stvari koje možda radite krivo i koje zapravo sabotiraju vaše napore da se uspješno obračunate s prašinom.

Koristite perušku?

Ta alatka nikako nije dobra jer prašinu s jedne površine prebacuje na drugu. Radije koristite krpu od mikrovlakana ili elektrostatičnu koja će prikupiti i zadržati prašinu na sebi. Ne zaboravite ih redovno prati i održavati, inače učinak neće biti tako dobar.

Zaboravljate klima-uređaj i radijatore?

To su magneti za prašinu. Oni raspršuju zrak i zaboravite li ih očistiti ubrzo će i prašinu raspršiti po cijeloj prostoriji. Stavite tanji i mekani nastavak na usisavač i prijeđite preko njih dok usisavate podove ili ukoliko ste primijetili da se na klima-uređaju ili radijatoru nagomilala prašina.

Brišete suhom krpom?

Puno je teže prašinu skupiti i zadržati na krpi ukoliko je ona suha. U tom slučaju prašina pada na druga mjesta. Navlažite krpu jer će tako prašina ostati na njoj i postići ćete puno bolje rezultate.

Sredstvo za poliranje nanosite izravno na namještaj?

Učinite li ovo riskirate da se dio sredstva zadrži na površini namještaja. Kasnije ga je teško ukloniti i privlači još više prašine nego ranije. Umjesto toga, sredstvo nanesite na krpicu i onda nježno prebrišite namještaj. Ako ipak više volite nanositi sredstvo za poliranje direktno na namještaj, učinite to nakon brisanja prašine, nanesite ga u tankom sloju i krpom ukonite ostatke.

Neredovito mijenjate vrećicu ili filtere u usisavaču?

Funkcija vrećice ili filtera u usisavaču jest da skuplja i zadržava fine čestice prašine. Začepljeni filteri ne samo da ne mogu učinkovito pokupiti prašinu već je izbacuju natrag u zrak. Važno je zamijeniti vrećice ili oprati filtere prema preporukama proizvođača modela vašeg usisavača.

Integralni članak pročitajte na: http://www.radiosarajevo.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti