Sačuvajte uspomene: Facebook od danas briše fotografije nekih korisnika!

Facebook je počeo da upozorava svoje korisnike, koji su učitavali fotografije putem svojih telefona, da će ti albumi nestati.

Onima koji su učitavali fotografije telefonom bilo je omogućeno da automatski učitavaju sve fotografije sa svojih uređaja u privatni album pod imenom “Synced” ili “Synced from Phone”. Ideja je bila da će tako korisnici lakše pronalaziti i dijeliti fotografije s prijateljima na društvenim mrežama.

Korisnici se sada obavještavaju da će ti albumi nestati 7. jula pa bi trebalo da ih skinu ili instaliraju novu aplikaciju Moments kako bi ih zadržali na Facebooku.

Prisiljavanje na skidanje još jedne aplikacije izazvalo je revolt među korisnicima Facebooka, koji su posljednji put prije dvije godine morali da instaliraju Messenger kako bi nastavili da komuniciraju s prijateljima.

Izvor: radiosarajevo.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti