Registracija firme u Srebrenici: Jednostavno, brzo i jeftino

Uvođenje jednošalterskog sistema registracije poslovnih subjekata od 1. decembra u Republici Srpskoj i smanjenje broja potrebnih dokumenata za registraciju olakšalo je rad službenicima na tim poslovima u opštini Srebrenica.

“Opština Srebrenica je, s ciljem privlačenja investitora, i ranije svela broj dokumenata i takse za registraciju na zakonski minimum, ali smanjenjem broja dokumenata za registraciju znatno se smanjuju troškovi njihovog obezbjeđenja i registracije firmi ili preduzetničkih djelatnosti”, ocijenio načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu Dane Katanić.

Prema njegovim riječima, u ovoj opštini nisu mijenjani iznosi taksi za registraciju poslovnih subjekata, jer su i do sada bili simbolični i iznose od 50 do 100 KM, zavisno od vrste djelatnosti i organizacione strukture poslovnog subjekta.

Katanić je rekao da za 10 dana od uvođenja novog načina registracije poslovnih subjekata nije bilo povećanog broja zahtjeva, a na šalteru gdje se registracija obavlja kažu da dolazi sve više ljudi koji se interesuju o novim uslovima za registraciju preduzeća.

Osim registracije, prema Katanićevom mišljenju, treba pojednostaviti i zakonsku regulativu i proceduru za prekidanje rada i zatvaranje poslovnog subjekta.

Katanić očekuje da će na proljeće, zbog ovako povoljnih uslova, doći do povećanog ulaganja u opštinu Srebrenica.

Integralni članak pročitajte na: http://www.klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti