Postoje samo 4 oblika ženske guze, a ovo su najbolje vježbe za svaki od njih

Za lijepo popunjen kupaći kostim treba vam zategnuta i lijepo oblikovana zadnjica

guza

Da biste što bolje izgledale u kupaćem kostimu, posvetite malo pažnje svojoj guzi. Uz odgovarajuće vježbe, svaka guza može da izgleda savršeno, a to je jedna od najvećih želja svake djevojke.

Ako želite da do ljeta imate savršenu guzu, najvažnije je da odredite koji tip guze imate i da radite prave vježbe za svoj tip:

1. Četvrtasta

Ovaj oblik je prepoznatljiv po tome što donji dio stoji niže, a višak volumena se nalazi na vrhu. Kod ovog oblika važno je izgraditi gluteus maximus (veliki mišić u zadnjici) kojim će se popuniti zadnji dio bikinija.

Vježbe moraju biti usmjerene uglavnom na veliki gluteus, jer kod ovog oblika zadnjica može izgledati kao mafin, dole spljoštena, a gore obla. Odlična vježba za ovaj tip je rotacijski iskorak.

guza1

2. Okrugla

Ako imate okruglu guzu, tada nemate problema sa volumenom. Kod ovog tipa treba se usredotočiti na toniranje središnjeg dijela.

Pilates je odličan za žene okrugle zadnjice. I baletski pokreti tako da se kukovi rotiraju i noga i prsti okreću prema van dok se u isto vrijeme polako spušta u čučanj.

guza2

3. Srcoliki

Ovaj tip guze ima najviše volumena tamo gdje treba, na sredini.

Odlična vježba za ovaj oblik je čučanj koji se izvodi tako što se stoji na jednoj nozi dok je druga u vazduhu, i lagano se spušta u čučanj. To je prilično teško.

guza3

4. Obrnuto slovo V

Ovaj oblik arakteriše nedostatak volumena u odnosu na druge oblike.

Upavo zato treba da radite na volumenu. Dobra vježba za ovaj tip je veliki čučanj dok se u isto vrijeme drži teg sa obje ruke, naslonjen na prsa.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti