Ovako izgleda groblje Mercedesa: Novi su, vrijede milijardu eura, ali postoji problem …

Trenutno najintrigantnije pitanje među novinarima u Njemačkoj koji prate autoindustriju jeste: zašto 9.000 novih Mercedesa stoji parkirano na 2,5 kilometara dugoj avionskoj pisti Ahlhorn bivšeg vojnog aerodroma u Großenknetenu u njemačkoj Donjoj Saskoj?

mercedes4

Kako javlja radio Bremen riječ je o 9.000 automobila ukupne vrijednosti od gotovo milijardu eura koje je Mercedes bio prisiljen privremeno uskladištiti.

Razlog zašto još nije potpuno jasan, no novinari radio Bremena otkrili su kako je riječ o vozilima proizvedenim u američkoj tvornici u Tuscaloosi (Alabama) koji u proizvodnji nisu zadovoljili standarde Mercedesa te imaju po nekoliko ozbiljnih nedostataka.

Najviše ima SUV modela GLE i GLS te coupe izvedbe C i E klase kao i znatan broj ultraluksuznih Mercedes-Maybacha S-klase koji su stigli u njemački pogon u Bremenu na doradu.

Zanimljivo je da među njima ima i modela za američko tržište kao i činjenica da su tamo smješteni i modeli koji se više ne prodaju poput ML-a i R-klase, otkrivaju njemački Bild te Oldenburgische Volkszeitung.

Automobili su posljednjih sedmica tegljačima svakodnevno dopremani na bivši vojni aerodrom koji je zaštićen visokom ogradom te u potpunosti pokriven video nadzorom.

Prema Automobilwocheu, Mercedes trenutno 40.000 novih automobila ne može pustiti u prodaju (GLE i GLS) zbog nedostataka uočenih kod sjedišta i branika kod montaže, a čekaju se i neki od dobavljača da povise nivo kvalitete na kakvoj u Mercedesu insistiraju.

Neki od medija su kontaktirali Mercedes za obrazloženje, no iz uprave javljaju – “kako je riječ o normalnim procesima u proizvodnji te da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja.”

Pitanje je samo, hoće li im se isplatiti sve naknadne dorade na 9.000 automobila prije prodaje, kad su ih već morem dopremili na tlo Njemačke, ili je već ocijenjeno kako je tih 9.000 automobila bolje napustiti i ostaviti na pisti bivše vojne zračne baze kao kontrolisani trošak.

Izvor: bhdijaspora.net

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti