OTKRIVAMO VAM neke od najpoznatijih mađioničarskih trikova!

Kako to samo jednostavno izgleda, a koliko smo samo puta bili očarani ovim trikovima koje su izvodili raznorazni mađioničari! Ovo su neki od njih koje ste sigurno bar jednom gledali. A sada – zavirite s “druge strane ogledala” i otkrijte magiju …

Jedan od najpoznatijih trikova zasigurno je onaj u kojem mađioničar pred očima publike naizgled presjeca svoju asistenticu napola!

Trik se izvodi uz učešće dvije ili samo jedne asistentice kako pokazuju slijedeće dvije slike. U drugoj varijanti se koriste vještačke noge koje zavaravaju gledaoce.

trick1

trick2

Možda ste i naslućivali kako ovaj trik funkcioniše ali evo jasne sheme po kojoj se vidi šta je u stvari iza svega.

trick3

Michael Jackson je svojevremeno imao planetarno popularan muzički video u kojem on zajedno sa svojim plesačima na nevjerovatan način prkosi gravitaciji. U pitanju je poseban patent koji je i registrovan na njegovo ime a koji omogućava da se uz pomoć ovog čudesnog đona tijelo pomiče za gravitaciju nevjerovatnim kretnjama.

trick4

Savijanje kašike! Za sve je dovoljan jedan obični srebrni novčić koji vješti mađioničar stavlja između vrhova svojih prstiju i – tadaah! … imate utisak da se kašika savila.

trick5

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti