‘OBJEKAT JE MIROVAO U ZRAKU’: Susret NLO-a i sedam tenkova australijske vojske 1966. godine

Izvor članka je pronađeni audio snimak intervjua od 24. aprila, 1996. godine u kojem se opisuje viđenje NLO-a. Viđenje se desilo u vojnoj bazi Puckapunyal u blizini Seymoura, nekih 150 kilometara udaljenog od Melbournea u Australiji.

Snimak je pripadao istraživaču iz Viktorije, na kojem govori o intervjuu sa kapetanom Australijskih snaga, koji se nalazio u vojnoj bazi Puckapunyal a u svojstvu posmatrača tokom vojne vožnje.

Opis incidenta

Oko dva sata iza ponoći 24. aprila, 1996. godine, sedam Centurion tenkova se nalazilo na bojnom bolju, gađali su mirujuće mete koje su bile postavljene na brdu koje je bilo osvijetljeno bakljama.

Tokom paljbe tenkova, iznenada se na nebo uzdigao NLO iz “samoga tla”, na udaljenosti od 650 metara. Tenkovi su prestali sa paljbom. Objekat se uzdigao 55-65 metara iznad tla. A onda je samo mirovao u zraku, klateći se oko svojih osa. Imao je oblik kupole i izgledao je kao da je napravljen od plavkastog metala.

Ukupno je bilo prisutno 23 svjedoka. Objekat se činio oštećenim, jedna strana je izgledala “udareno” oko oboda. Takođe je primijećena i “mrlja od ulja” ili neke druge tekućine koja je bila vidljiva na strani koja je oštećena.

Objekat se kretao prema tenkovima, a onda se zaustavio na udaljenosti od oko 140 metara. Otvorila se dijafragma na prednjoj strani objekta, izgledalo je kao iris kamere.

U tom trenutku jedan od tobdžija u tenku, okrenuo je cijev tenka prema objektu. Dijafragma se zatvorila, a onda se objekat pomjerio na lijevu stranu, na lijevi bok tenkova.

Prilikom najbližeg prilaza, veličina objekta je procijenjena na 15 metara u prečniku, a brzina je bila jednaka vojnoj Cessna letjelici za nadgledanje.

Konačno, objekat je otišao velikom brzinom na zapad i izgubio se iz vida.

Sljedećeg dana neki su poslani na lokaciju iz koje se objekat uzdigao. Na lokaciji je pronađen otisak od 3 metra širine na tlu i mrlje od ulja koje su vjerovatno ostavili neki od tenkova iza sebe.

Izvor: strogopovjerljivo.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti