NOVI ZAKON: UKOLIKO BUDETE PUŠILI ZA VOLANOM, prijeti vam KAZNA I DO 3.000 KM

Zakon protiv pušenja koji podrazumjeva velike kazne za vozače i putnike u slučaju kršenja, uskoro bi mogao da stupi na snagu u Grčkoj.

pusenje22

Taksisti, vozači autobusa, javni i privatni vozači koji se ne pridržavaju ovog zakona morat će da plate posebno visoke kazne.

Vozači koji krše zakon o pušenju biće kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 1.500 eura i oduzimanjem vozačke dozvole na mjesec dana. Takođe, ako u vozilu bude maloljetno dijete mlađe od 12 godina, novčana kazna iznosit će 3.000 eura.

Novčanom kaznom u iznosu od 1.500 eura kazniće se putnik koji puši, bez obzira da li je vozač, zbog kršenja zabrane pušenja maljoletnika (mlađih od 12 godina).

Shodno tome, vozačima koji se ne pridržavaju pravila biće oduzeta vozačka dozvola čak i ako sami nisu učinili prekršaj, već putnik.

Prema novom zakonu protiv pušenja za koji se zalažu određena udruženja, ni elektronske cigarete ni višenamjenski biljni proizvodi za pušenje nisu izuzeti.

Grčka policija bi u tom slučaju vršila provjere na ulicama kako bi utvrdila kršenje i izvršila navedene administrativne kazne.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti