Njemački dvorac koji je inspirisao Walta Disneya (FOTO)

Unatoč tome što je jedan od najpoznatijih njemačkih dvoraca, ono što nije poznato jest stvarno ime bajkovitog, ružičastog dvorca u Njemačkoj.

Mnogi ga zovu uspavanim njemačkim dvorcem, bajkovitim dvorcem ili Disney dvorcem, no malo putnika zna njegovo službeno ime. Mnogi će reći, to nije ni važno. Važna je čarolija koja se stvara oko ovog povijesnog mjesta omiljenog među putoholičarima. Upravo je taj dvorac, sa svojim veličanstvenim eksterijerom, dekadentnim dekorima i spektakularnim alpskim ambijentom, navodno inspirirao Walta Disneya i postao njegova muza stvaranja. Ipak, važno je napomenuti –  njegovo službeno ime je Schloss Neuschwanstein ili dvorac Neuschwanstein.

Na vrhu stjenovite izbočine u bavarskom selu Hohenschwangau, ljepota Neuschwansteina ima magnetsku privlačnost koja svake godine privlači više od milijun ljudi.

Ako ćete se i sami upisati na popis posjetitelja i biti jedan od milijuna njegovih gostiju ove godine, pročitajte kratki vodič o tome kako najbolje iskoristiti svoj posjet Neuschwansteinu.

Ako vam je ugodnost iznad svega, na raspolaganju vam je mnogo izleta koji si možete priuštiti za vrijeme posjeta dvorcu Neuschwansteinu. Od razgledavanja alpske prirode, upoznavanja s kulturnim sadržajima do pustolovine u Munchenu.

MOST KRALJICE MARIJE

Ovaj most je mjesto gdje ćete dobiti kultni pogled na dvorac Neuschwanstein. Most kraljice Marije poznat je i kao “Marienbrücke”, koje je njegovo autentično, njemačko ime. Most se nalazi na udaljenosti oko 15 minuta hoda od Neuschwansteina.

KRATKA POVIJEST DVORCA NEUSCHANWANSTEIN

Izgrađen u 19. stoljeću za ekscentričnog i tajanstvenog “ludog kralja”, Ludwiga II, Neuschwanstein je trebao biti mjesto bijega i pustinjaka. Kralj je bio opsjednut stvaranjem savršenog dvorca svojih snova i tako se odlučio na slikoviti ambijent bavarskih Alpa kako bi ostvario svoje najveće fantazije. Nažalost, Ludwig II nikada nije odsjeo u ovom bajkovitom dvorcu. Umro je 1886., prije nego što je dvorac mogao biti dovršen. Nekoliko tjedana nakon njegove smrti, dvorac je otvoren za javnost kao muzej, i dalje nastavlja biti domaćinom tisućama posjetitelja svaki dan. I svima je dobro poznat kao Disney dvorac u Njemačkoj.

Mnogi maštaju o tome da posjete Neuschwanstein, pogotovo zimi. No riječ je o očaravajućem mjestu kojemu dobro stoji svako godišnje doba. Svi koji su barem jednom posjetili ružičasti dvorac Neuschwanstein smatraju to putovanjem za koje bi svatko trebao doživjeti barem jednom u životu.

ITINERAR

Kako biste otkrili sve što dvorac nudi te uklopili poneki kratki izlet na svom putovanju, bit će vam dovoljna dva dana. Prvi dan rezervirajte za razgledavanje dvorca i to odmah nakon doručka. Najpametnije je da svoje karte rezervirate putem interneta kako biste bili sigurni da ništa nećete propustiti, ali i kako biste izbjegli čekanje u redu pri kupnji karata. Prošetajte oko Alpseea i pobrinite se da uhvatite najbolje kadrove za svoju foto kolekciju. Dođite do Mosta kraljice Marije. Tu će vas sigurno oduševiti pogled na dvorac, a i okolna priroda je fascinantna. Svjež alpski zrak i bajkovito okruženje, sasvim su solidna kulisa za ugodno provedeno vrijeme. Vođene ture za razgledavanje dvorca organiziraju se u trajanju od 45 minuta i uglavnom su uvijek prepune turista. Nakon što se upoznate sa svim tajnama dvorca, raspitajte se o mjestima gdje se poslužuje najbolčja hrana u blizini i uživajte u tradicionalnim njemačkim jelima.

Izvor: journal.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti