PUTNICI ODLUČILI: Top 5 naljepših zemalja svijeta (FOTO)

Grand Canyon, Veliki koraljni greben, Mount Everest, samo su neke od prirodnih ljepota koju čine ovu našu raznoliku Zemlju tako prekrasnom.

Teško je od svih zemalja odabrati baš onu jednu zemlju koju bismo proglasili najljepšom. Ovaj težak zadatak dobili su čitatelji Rough Guidea koji su glasali za najljepšu zemlju na svijetu. 

Svojim prekrasnim pješčanim plažama, ali i divljinom poput one u Nacionalnom parku Kruger, Južna Afrika izborila se za visoko peto mjesto na ljestvici. 

Mnoge očarava italijanska kuhinja zbog koje bismo se mogli i preseliti u Italiju, no ova je zemlja zauzela visoko četvrto mjesto zbog prekrasnih pejzaža. Jeste li za vožnju gondolom u Veneciji?

Upravo prekrasna priroda i vidici koji oduzimaju dah smjestili su Novi Zeland na visoko treće mjesto liste najljepših zemalja na svijetu. 

Planine koje u svom podnožju “čuvaju” rijeke, ribolov, skijanje i prekrasna priroda u kombinaciji s kozmopolitskim gradovima osigurala je Kanadi drugo mjesto.

Apsolutna pobjednica koja je “odnijela titulu najljepše” ovaj put je Škotska

Čudovište iz Loch Nessa, plaže, otkrivanje starih dvoraca, neki su od bisera koji su ovoj zemlji osigurali pobjedu. Možda je upravo kombinacija svega ovoga odličan recept i za jedan od najboljih viskija na svijetu. Uzdravlje!

Izvor: vecernji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti