Nezamjeniva ljetna grickalica: Kako savršeno ispeći klip kukuruza?

I sama pomisao na pečeni kukuruz s maslacem od bijelog luka bit će dovoljna da odmah naložite vatricu …

Sve, ali baš sve što stavimo na roštilj izuzetno je ukusno. Svakako, meso, riba, ali i povrće, hljeb, čak i voće … A današnji specijalitet, kukuruz na roštilju s maslacem od bijelog luka i paprike jedna je od sitnica koja će vam samom pomisli zatitrati nosnice i definitivno natjerati da naložite vatricu!

Trebat će vam:

4 klipa kukuruza s ljuskom ili kominom

100 g maslaca

Pola kašičice bibera ili ljute papričice

Pola kašičice slatke paprike

2 češnja bijelog luka

1 kašičica korijandera

1 kašičica soli

Sok jedne limete

Priprema:

1. Kukuruz očistite od niti, stavite u posudu i prelijte vodom. Ostavite oko 30 minuta. Za to vrijeme pripremite maslac s kojim pomiješajte sve gore navedene sastojke.

2. Nakon pola sata kukuruz stavite na roštilj i pecite dvadesetak minuta. Povremeno ih okrećite da ne zagore, naravno. Nakon dvadeset minuta premažite kukuruz pripremljenim maslacem. Sklonite s vatre i prije posluživanja premažite s još jednim slojem maslaca. Prijatno, i obavezno recite prijateljima za ovaj recept!

Izvor: cafe.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti