Da li jedemo OTROV? Evo kako jednostavno identifikovati GMO paradajz!

Činjenica je da treba jesti voće i povrće i svu zdravu hranu, ali je pravo pitanje: da li je ona zaista zdrava? Postoje mnogi ljudi koji ne mogu identifikovati GMO paradajz. U ovom članku, mi ćemo vam predstaviti jednostavan način koji pomože da odredite ove vrste paradajza.

Koji je razlog za to? Postoje potrošači koji su zabrinuti zbog činjenice da li konzumiraju modifikovanu hranu. Ovdje možete pročitati kako utvrditi da li je povrće i voće koje kupujete genetski modifikovano.

Evo na koki način: Prvo, treba da znate da su voće i povrće koje se uzgaja na uobičajen način (sa ubrizgavanjem hemikalija) označeni sa kodom koji se sastoji od četiri cifre. Takođe, organski uzgojeno voće i povrće ima cijenu sa kodom koji se sastoji od pet cifara, počevši od 9. Genetski modifikovano (GM) voće i povrće ima cijenu sa kodom koji se sastoji od pet cifara koje počinju sa brojem 8. To je veoma važno znati, sjetite se ovih savjeta. Više od 80 posto prerađene hrane u SAD-u je genetski modifikovano. Međutim, u mnogim evropskim zemljama, kao što su Austrija, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska i Luksemburg, proizvodnja i prodaja GMO proizvoda je zabranjena.

Izvor: ukusnirecepti.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti