Nevjerovatna transformacija u 5 mjeseci – uz samo 4 minute vježbanja dnevno

Japanac iza nadimka Hiiragi Sensei privukao je puno pažnje na azijskim društvenim mrežama nakon dramatične fizičke transformacije za koju tvrdi da je bila moguća sa samo četiri minute treninga visokog intenziteta dnevno.

trening

Intrigantna priča započela je u martu, kad je Hiiragi objavio fotografiju svog želuca na Twitteru, uz obećanje da će se potpuno promijeniti. Pet mjeseci kasnije objavio je još jednu fotografiju pored stare kako bi prikazao koliko se dramatično promijenilo njegovo tijelo.

Kaže kako je sve to ostvario zahvaljujući režimu Tabata – četverominutnom treningu visokog intenziteta koji je svakodnevno ponavljao tokom pet mjeseci. Nakon što je podijelio nevjerovatne prije/poslije fotografije prošli mjesec na Twitteru, vrlo brzo postao je viralan, a sad objavljuje i snimke na YouTubeu.

Na jednom od njih pokazao je kako izgleda njegova 4-minutna dnevna rutina, koja uključuje osam serija intenzivnog vježbanja po 20 sekundi, uz 10 sekundi pauza između svake serije.

Hiiragi kaže kako mu je taj režim pomogao skinuti 13 kilograma i smanjiti tjelesnu masnoću na 18,2%. Navodno je sa 72 kilograma došao na 59. Naravno, prilagodio je i režim prehrane pri čemu kaže da je konzumirao 1500-2000 kalorija. Jeo je dva puta dnevno, a izbjegavao je slatka pića i deserte. No u jednom od svojih twittova naglasio je kako je ključ uspjeha odlučnost i ustrajnost.

“Promijenio sam ovo u pet mjeseci, ali zapravo sam lagao sebe posljednje dvije godine govoreći da ću smršati”, objasnio je. “Sad kad razmislim, nisam bio ozbiljan oko mršavljenja. Kad sebi postavim jasan cilj i namjeravam ga ostvariti, manje-više mogu to napraviti.”

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti