Zdravko Mamić: “Do smrti neću otići iz Dinama, sve sam podredio jednoj stvari!”

Zdravko Mamić i dalje je ključni čovjek Dinama uprkos presudi te nizu optužnica i istraga za težak kriminal i udruživanje u zločinačku organizaciju zbog pljačke gradskog kluba Dinamo.

mamic1

Nepravomoćnom presudom u Osijeku osuđen je na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja 116 miliona kuna iz kluba putem transfera igrača, a nakon izricanja presude pobjegao je BiH. Danas živi u Villi Regina u Međugorju, gdje je dočekao pravomoćno rješenje institucija BiH da nema uslova za njegovo izručenje u sklopu druge optužnice koja je potvrđena u Hrvatskoj zbog pljačke Dinama teške 200 miliona kuna. Među optuženicima su članovi njegove najuže porodice, sin Mario i brat Zoran, koji se nedavno opterećen nepravomoćnom zatvorskom presudom za kriminal u Dinamu vratio u klub kao šef struke.

Unatoč presudi i novoj optužnici, Dinamo tvrdi da nije opljačkan, dok Mamić iz Međugorja i dalje vodi klub. U razgovoru za RTL Mamić je kazao da nikad neće otići iz kluba.

“Živim dan po dan, ne razmišljam o tome da ću se vratiti kući. Ponašam se kao da ću doživotno ostati ovdje. Ako se dogodi dan kada ću biti slobodan, bit ću sretan jer meni je mjesto uz moju porodicu. U Dinamo sam došao kao klinac, tu sam 49 godina i nikada neću otići, na ovaj ili onaj način.

Od 2015. nisam u nikakvoj izvršnoj funkciji, ne mogu ništa potpisati i ne mogu formalno odlučivati. U svakodnevnoj sam komunikaciji s Upravom kluba i zaposlenicima i jako se uvažava ono što ja imam reći. Mi kao što smo nekad radili radimo i danas, ništa se nije promijenilo. Bilo bi iluzorno da ima neko veći od Barišića, mi komuniciramo preko mailova, telefona i videopoziva, malo da se vidimo uživo. Kako vrijeme ide, mislim da ćemo još bolje usavršit komunikaciju na svjetski način. Bio sam i ostao prvi operativac Dinama”, kazao je Mamić.

Na pitanje ko je zaslužan za uspjeh u Ligi prvaka, odgovorio je:

“Ja sam malo dodao gas, ali igrači su zaslužni, Bjelica je bio šlag na tortu ove priče. Sve sam podredio rezultatu, dao sam gas, doveo sam Bjelicu i dao mu ovlasti u dovođenju igrača koje sam ja naravno doveo, ali njegova je bila zadnja. Deset puta je plaćeniji od mog brata Zorana i najplaćeniji u istoriji od trenera u Dinamu.”

Bjegunac od pravosuđa osvrnuo se i na poraz od Hajduka u derbiju.

“Poraz me od Hajduka dovodi do duševne boli. Hajduk je naš najveći sportski rival, da ne kažem i neprijatelj zadnjih godina. Oni se stalno hrane na zločestoći i bezobrazluku prema HNS-u i reprezentaciji, a najbolje te ljude držite umirene kad ih pobjeđujete, ne smijete im dati da vas pobjede. Ne bi mi bilo teško da ovaj Hajduk nije tri puta lošiji od Dinama”, kazao je Mamić.

Izvor: index.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti