“Ne znamo tačno šta su”: Obama kaže da se viđenja NLO-a ‘čine stvarnima’

Bivši američki predsjednik Barack Obama potvrdio je postojanje NLO-a s nevjerovatnom manevarskom sposobnosti i brzinom koja ne postoji u američkoj vojsci i kazao kako se to mora ozbiljno shvatiti.

Gostujući u TV emisiji The Late Late Show kazao je kako je vidio snimke neidentifikovanih letećih objekata koje je snimila američka mornarica, a koji su procurili u javnost, o čemu se oglasio i Pentagon.

– Kad je riječ o vanzemaljcima, postoje stvari koje ne mogu reći ovako u eteru – krenuo je sa šalom Obama, no brzo se uozbiljio i kazao kako je kad je postao predsjednik SAD-a 2008. bio znatiželjan oko vladinog programa o istraživanju vanzemaljskih oblika.

– Gledajte, istina je da sam pitao kad sam došao u Ured postoji li negdje laboratorija gdje držimo vanzemaljce i njihove brodove. Malo su istraživali i odgovor je bio – ne.

– No ono što je istina … jeste da postoje snimci objekata na nebu za koje ne znamo tačno šta su. Ne možemo objasniti kako se kreću, njihovu putanju … Nemaju lako objašnjiv obrazac.

– Stoga mislim da ljudi još uvijek ozbiljno pokušavaju istražiti i shvatiti što je to. No danas vam nemam ništa za prijaviti – ponovno se našalio.

Obamin komentar stigao je par dana nakon što je objavljen snimak iz jula 2019. koja prikazuje NLO koji je projurio pored ‘nevidljivog’ broda američke ratne mornarice u blizini San Diega, a onda zaronio pod vodu.

Pentagon je u aprilu potvrdio autentičnost fotografija i videa koje su oficiri američke mornarice snimili pomoću infracrvenih kamera 2019., a na kojima se očito vide leteći objekti koji se kreću velikom brzinom. Dva snimka sadržavaju i zvučne zapise na kojima se može čuti kako se vojnici iščuđavaju objektima i nagađaju da je možda riječ o dronu.

Mornarica je još u septembru 2019. potvrdila da su spomenuti snimci autentični, a objavila ih je kako ‘javnost ne bi nagađala jesu li snimci prave i ima li još tih snimaka’.

Bivši poručnik američke mornarice i penzionisani pilot borbenog aviona, Ryan Graves, kazao je kako je gotovo svakodnevno periodu od 2015. do 2017. godine viđao sferične objekte izvanrednih manevarskih sposobnosti u ograničenom vazdušnom prostoru u blizini Virginia Beacha.

Ured direktorice Nacionalne obavještajne službe SAD-a Avril Haines i druge obavještajne agencije bi u Kongresu SAD-a trebali dostaviti neklasifikovane podatke o NLO-ima. Takođe, Ured glavnog istražitelja pri Ministarstvu odbrane SAD-a trebao bi proučiti kako je Pentagon rukovao izvještajima o NLO-ima.

Izvor upoznat sa situacijom rekao je za CNN da će se u budućnosti pokrenuti još istraga koje će se baviti obradom tih incidenata tokom godina.

Izvor: jutarnji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti