ŽIVOT POSLIJE SMRTI: Kompanija nudi bogatima da ih ZAMRZNE, a onda jednog dana pod određenim uslovima PONOVO VRATI U ŽIVOT

Da li ste ikada razmišljali o tome da zamrznete svoje tijelo s ciljem da vas ožive u budućnosti ako to bude moguće?

Američka kompanija Alcor Life Extension se upravo bavi ovim pokušavajući na neki način pauzirati proces (od)umiranja tijela u nadi da će jednog dana nauka dovoljno uznapredovati pa da izliječenje i vraćanje u život bude moguće.

Kompanija Alcor je za sada ima 181 pacijenta među kojima je i njen osnivač.

“Nadam se da biste iskoristili priliku da se podvrgnete krioničkom zamrzavanju kao što biste zgrabili priliku za korištenje eksperimentalnog lijeka kada biste bili tako bolesni da je to vaša zadnja šansa. Zato vrijedi probati”, piše na njihovoj stranici. Iako malo vjerovatno, ali kada ispucate sve šanse, evo ostaje vam još i ova.

Prva osoba koja se podvrgnula zamrzavanju je profesor James Bedford koji je zamrznut 1967. godine, nekoliko sati poslije službene smrti.

Njegova bolest je bila neizlječiva (rak bubrega koji se proširio na pluća), a zamrzavanje tijela bi mu potencijalno trebalo dati ‘drugu šansu’ u budućnosti. 

Krionika je nauka koja se bavi zamrzavanjem ljudi ili životinja i njihovim čuvanjem na niskim temperaturama dok se ne pronađu novi načini liječenja njihovih bolesti. Danas se u svijetu čuva oko dvjestotinjak krionički zamrznutih osoba.  Popularna legenda da je Walt Disney zamrznut nije tačna, jer je on zapravo kremiran.

Kad se službeno proglasi smrt osobe koja želi da bude zamrznuta, krionička kompanija kreće po tijelo i transportuje ga do svog skladišta. Pritom se vodi bitka s vremenom, jer se krv u tijelu počne zgrušavati odmah nakon smrti.

Kako bi se tijelo što bolje očuvalo do skladištenja, u njega se ubrizgava koktel različitih hemikalija koje sprečavaju zgrušavanje i oštećenje mozga, a tijelo se prekriva vrećicama leda.

U krioničkom postrojenju tijelo se ponovo rashlađuje do temperature iznad tačke zamrzavanja vode, a iz tijela se odstranjuje krv koja se zamjenjuje sredstvom za očuvanje i konzerviranje organa. 

U vene se ubrizgava sredstvo čiji je zadatak da zaustavi stvaranje ledenih kristala u organima, a zatim se tijelo hladi na -130 stepeni.

Tijelo se zatim sprema u tank s tečnim  azotom i dodatno hladi na -196 stepeni Celzijusa. Cjelokupni proces u prosjeku traje nekoliko sati, a košta oko 100 hiljada dolara.

Izvor: urbancube.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti