NASA uporno poriče ali … Dolazak džinovske planete X Nibiru su predvidjeli Sumerani, o njoj piše i Biblija (VIDEO)

Vjeruje se da planeta Nibiru prolazi kroz naš Sunčev sistem na nevjerovatno eliptičnoj orbiti svakih 3.600 godina. Kada Nibiru stigne u sistem, njegova prisutnost oslobađa monstruozne gravitacione talase koji podstiču zemljotrese, vulkane i cunamije

Teoretičari ove ideje vjeruju da su upozoravajuće znakove dolaska planete predvidjeli i Sumerani i Biblija.

Teoretičar Gordon James Gianninoto jedan je od onih propovjednika sudnjeg dana koji vjeruju da će se Nibiru pojaviti u Sunčevom sistemu i prevrnuti Zemljine magnetske polove.

Govoreći uživo za radio emisiju “Coast to Coast “, Gianninoto je rekao da Planeta X neće morati direktno prilaziti Zemlji da bi izazvala apokalipsu.

Umjesto toga, rekao je da Nibiruova znatno veća veličina od Zemlje, znači da će udariti s udaljenosti od 15 miliona kilometara.

A kada Nibiru napokon stigne, trebaće mu samo jedan sat da obriše 90 posto ljudske rase.

ŠTA JE NIBIRU?

Savremena nauka je otkrila postojanje nepoznate planete na ivici našeg Sunčevog sistema. Planeta je vrlo velike mase (moguće i do pet puta veće od Zemlje) i još uvijek neutvrđene udaljenosti – navodno oko pola svjetlosne godine od Sunca.

Otkrivena je matematickom metodom, a na osnovu neobičnih anomalija u orbitama Urana i Neptuna, kao i u pojasu asteroida koji kruže unutar Sunčevog sistema.

Te su anomalije, doduše, zabilježene već mnogo prije otkrića Plutona 1929. godine, kada se spekulisalo o postojanju ogromnog nebeskog tijela, u neposrednoj ‘blizini’, koje ih uzrokuje. Pronalazak minijaturnog Plutona nije mogao dati zadovoljavajući odgovor zašto dvije velike planete imaju nepravilne putanje, pa je to pitanje ostalo otvoreno sve do dana današnjeg.

NASA: NIBIRU JE PREVARA?!

Vrhunski NASA-ini naučnici su se dugo borili sa dezinformacijama i teorijama o kraju svijeta od strane zavjerenika koji tvrde da imaju više naučnog autoriteta nego vodeći svjetski astrofizičari.

Vodeći naučnik američke svemirske agencije, dr David Morrison, je rekao: “Nema nikakvih pouzdanih dokaza za postojanje Nibirua. Nema slika, nema praćenja, nema astronomskih opservacija. Prilično konkretno mogu reći da znamo da Planeta X ili Nibiru ne postoji i da nije prijetnja Zemlji.

Prvo, da postoji planeta u unutrašnjem solarnom sistemu koja se približava Zemlji, ona bi već bila u orbiti Marsa, bila bi svijetla, i bila bi lako vidljiva golim okom – da postoji, bilo bi je lako vidjeti, svi bismo je mogli vidjeti.”

Jonathan McDowell, vodeći astronom na Harvard-Smithsonian Centru za astrofiziku, je proročanstvo o Planeti X nazvao prevarom.

Izvor: urbancube.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti