Napco Beds Factory: kompanija koja otvara najviše radnih mjesta u BiH

Kompanija Napco Beds Factory d.o.o. iz Petrova dobila je prošle godine priznanje od Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA) kao najbolja kompanija u kategoriji otvaranje novih radnih mjesta.

Kompanija je sa radom počela u proljeće 2011. godine, a u razvoj poslovanja do sada je uloženo oko sedam miliona KM.

“Kad su u pitanju dalji planovi i rad, Napco Beds Factory svakako ima u planu da poveća proizvodnju, jer danas imamo takvu situaciju na tržištu da jednostavno ne možemo da proizvedemo onoliko koliko možemo da prodamo”, kazao je Holanđanin Dennis Cornelissen, direktor kompanije.

Cornelissen je naglasio kako su izabrali Petrovo, jer su Petrovljani dobri radnici, a ova općina je stvorila dobar poslovni ambijent za ulagače.

Proizvodi su namijenjeni za izvoz, a kreveti iz ove fabrike se prodaju u Holandiji, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Belgiji, Kini.

Uskoro bi kompanija trebala da otvori svoje prodavnice u pet najvećih gradova u BiH. U njima će se prodavati samo namještaj proizveden u ovoj fabrici, a prema riječima Cornelissena, želja je da se na ovaj način napravi jedan “test” kako bi vidjeli da li će se takav vid trgovine isplatiti.

napco

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti