Misteriozna NLO baza u prolazu Kongka La

Bez obzira na maglovite dokaze o postojanju vanzemaljaca u, našem, ljudskom svijetu, nikada nismo prestali da istražujemo ovu temu, a donekle smo uspjeli prikupiti i neke značajne dokaze vanzemaljskog postojanja. Međutim, jeste li čuli za “Kongka La” prolaz?

Himalaji, krajolik pun planina i brda, ubrajaju se među najmirnija i najatraktivnija mjesta Indije. Mnogi ljudi kojima dosadi monotonija svakodnevnice požele provesti nekoliko sedmica u ovom prelijepom okruženju.
Može li se takva naizgled uzbudljiva prirodna avantura, razviti u nešto zaista neočekivano? Možda da, možda ne!

U kosmosu postoji beskrajan broj galaksija, od kojih je jedna i naš Mliječni put. Samo u našoj galaksiji ima skoro 200 milijardi zvijezda. Da li je moguće da smo mi jedina živa bića ovdje?

Upravo je želja da se sazna više o vanzemaljskom životu učinila područje oko prolaza Kongka La posebno fascinantnim. Prevoj Kongka La je ne tako veliki greben koji prolazi kroz indijsko-kinesku granicu.

To je takođe bilo i mjesto ratnih sukoba tokom 1962. godine. Nakon rata, obje zemlje su povukle svoje granice na ovom području. Njegovo sjeveroistočno proširenje u Kini je priznato kao Aksai Chin, dok je njegov indijski ekvivalent poznat kao Ladakh.

Indija upravlja područjem južno od kontrolne linije. Pakistan upravlja sjeverozapadnim Kašmirom. Kina je od Indije preuzela istočni Kašmir u ratu 1962. godine. Regija ima oko 18 miliona stanovnika. Područje zaokruženo crvenom je prolaz Kongka La. © Image Credit: Nathan Hughes Hamilton/flickr

Kongka La prolaz nema stalnih naselja, čini ga potpuno neprohodna teritorija i ničija zemlja. Prisutne su različite glasine o ovom kraju usljed nedostatka vjerodostojnih podataka o njemu i zbog teškog i nepristupačnog terena. Mještani s obje strane granice prijavili su nekoliko viđenja NLO-a u tom području.

I ne samo to, već tvrde da je sasvim izvjesno kako postoji i podzemnaNLO baza u prolazu te da je primjećena nekolicina NLO-a koji se tu spuštaju ili izranjaju prije nego što velikom brzinom nestanu. Još jedna tvrdnja koja ide uz pretpostavku o bazi jeste da je dubina Zemljine kore na tom mjestu dvostruko veća od bilo koje druge regije na planeti.

Ova dubina je povezana sa konvergentnim granicama ploča. Ove granice nastaju kada jedna od Zemljinih tektonskih ploča padne ispod druge. Kao rezultat toga, postoji jak argument za podzemnu bazu NLO-a.

Nekoliko incidenata u prošlosti imspirisalo je teorije o postojanju života u ovom području koji se značajno razlikuje od našeg.

Stub čudnog vanzemaljskog izgleda sa suptilnim detaljima koji lebdi nad iskonskim surovim pejzažnim okruženjem tokom izlaska sunca. Visokokvalitetna, jeziva i pomalo zastrašujuća konceptualna ilustracija. © Image Credit: Keremgo | Licencirano od Dreamstime.Com

Godine 2004., tim geologa bio je na ekskurziji u oblasti Lahaul-Spiti u Himachal Pradeshu kada su vidjeli stvorenje nalik robotu, visoko 4 metra koje se šetalo po planinskom grebenu, a koje je nestalo u prevoju dok mu se grupa približavala.

Indijska vojska je 2012. godine posmatrala predmet u obliku trake kako lebdi nebom iznad jezera Pangong. Vojnici su približili svoj radar i analizator spektra predmetu kako bi ga ispravno procijenili. Uprkos činjenici da je predmet bio lako vidljiv ljudskom oku, aparat nije uspio da otkrije nikakve signale, ukazujući na poseban skup spektra i objekata nepoznatih čovečanstvu.

Mala grupa hinduističkih hodočasnika na svom putovanju na planinu Kailash uočila je niz neobičnih svjetala na zapadnom nebu prevoja. Kada su progovorili o ovom neočekivanom incidentu, njihov vodič je mirno odgovorio da je to prilično redovna pojava na tom području.

Slike Google Eartha izazvale su više debate nego ikada prije. Strukture u prolazu izgledaju kao neka vrsta vojne baze, sudeći prema fotografijama.

Stručnjaci i istraživači vanzemaljaca su identifikovali abnormalnost ovog regiona na osnovu činjenica i prethodnih susreta. S obzirom na ponovljeni obrazac pojavljivanja ovih objekata, mora se vjerovati u nešto paranormalno odnosno natprirodno. Međutim, u nedostatku konkretnih dokaza i naučnih objašnjenja, teško je donijeti ispravan zaključak o stvarima koje očito imaju potencijal da trajno preoblikuju čovječanstvo.

Iako se nisu javno izjašnjavale o NLO-ima ovdje, indijske i kineske vlasti su čini se itekako svjesne regionalnih događaja. Spekuliše se da ništa nije javno objavljeno zbog nacionalne sigurnosti, pa čak i svjetske sigurnosti, što je mnogo važnije, a zbog izvjesnog tajnog dogovora sa vanzemaljcima.

Izvor: mysteriesrunsolved.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti