Majka je donijela svoju bebu na posao, šefica ju je fotografirala u trenutku dok se odmarala

Majke znaju da je briga za bebe divan proces, ali da nije uvijek tako lagan. Čak i neumorne majke koje su uvijek pune energije trebaju poneki odmor, čak i ako neće imati vremena raditi ono za što su plaćene.

melod1

Malody Jett Blackwell je uživala u jednom takvom tihom trenutku kada ju je šefica uhvatila kako se odmara u uredskoj stolici držeći svoju novorođenu bebu na trbuhu.

Melody je bila sretna što je dobila odobrenje da radi od kuće nakon svog poroda, ali je znala da će se uskoro trebati vratiti na posao. Iako je bila uzbuđena što joj je šefica dopustila da sa sobom dovede svoju bebu Noru-Jo, Melodyno se raspoloženje promijenilo nakon što je njezina šefica dala komentar o bebama na radnom mjestu.

Nekim je majkama majčinstvo kao šetnja parkom, barem tako misli Melodyna šefica. Nakon što je uslikala Melody tokom rada na poslu, njezina je šefica pomislila da je taj trenutak tako divan da ga treba podijelili. Nakon što je šefica učitala fotografiju na Facebook stranicu Maryland Farms Chiropractic, nije znala da će dobiti tako puno pažnje. Šefica i radnica su mislile da je fotografija jako slatka.

melod2

Melody je i dalje mogla raditi od kuće, ali je ponekad bila potrebna dodatna pomoć kod kiropraktičara gdje je radila. Budući da je dojila, njezinoj šefici nije bio problem davati joj dodatne pauze.

Kada se sve više ljudi počelo zanimati za tu objavljenu fotografiju, Melody i njezina šefica su shvatile da je to zapravo dobar početak za razgovor o bebama na radnom mjestu. Melody je rekla:

“Znam da neki uredi i radna mjesta jednostavno nisu prikladni za bebe, ali ujedno mislim da bi neka radna mjesta mogla biti fleksibilnija kada je riječ o dovođenju beba na posao.”

Davanje majkama fleksibilnosti da dovedu svoju djecu na posao može pomoći sa troškovima čuvanja djeteta:

“Mislim da je za mnoge porodice finansijski bolje da jedan roditelj ostane kod kuće nego da radi i daje većinu plate za čuvanje djeteta.”

Melody je spomenula da samohrane majke nemaju opciju ostanka kod kuće. Vrtići i jaslice su gotovo postali norma kada je riječ o odgoju djeteta.

melod3

Melody se nada da će fotografije nje kako radi s bebom u uredu pomoći drugim zaposlenicima da vide širu sliku:

“Ovisno o radnom mjestu, majke mogu dovoditi svoju djecu na posao i biti produktivne. Nadam se da će u budućnosti više majki dobiti priliku koju ja imam – da mogu raditi i pridonositi porodičnom budžetu, a ujedno provoditi vrijeme sa svojom bebom.”

Melody je uspješno spojila majčinstvo i posao te pokazuje da je briga za dijete na radnom mjestu moguća ako je okolina za to pogodna i ako postoji podrška drugih radnika i nadređenih. Možda će u budućnosti biti više ovakvih primjera te će mnoga radna mjesta biti prikladna za majke i bebe.

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti