Mislio je da koka leži na jajetu. Kada ju je podigao, totalno se zbunio! (FOTO + VIDEO)

Za kokoši obično mislimo da su plašljive životinje koje nikako ne mogu da se povežu sa drugima.

koka

Ni malo ne pomaže to što određene divlje životinje poput sokolova ili lisica smatraju da su kokoši naročito ukusne. Zato i ne čudi to što uvijek izgledaju kao da su napete. Međutim, ova kokoš se razlikuje.

Ona je zaštitnički ležala na nečemu što bi svaka normalna osoba pretpostavila da je jaje, ali realnost je takva da bi svakog zaljubljenika u životinje natjerala da se razniježi.

U većini slučajeva, kokoši baš i nisu poznate kao umiljate. One koje su od malena odgajane u domaćinstvu umiju sa vremena na vrijeme da pokažu nježnost u prisustvu ljudi, ali to samo na kratko. Nemojte očekivati da budu kao psi ili mačke. Međutim, postoji razlog što u nekim kulturama ljude koji mnogo štite ono što je njihovo nazivamo “kokama nosiljama”.

Za koke znamo da koriste svoja tijela kako bi zaštitile mlade i kako bi ih ugrijale. I to je logično. Jaja moraju da budu u takvim uslovima, a i tek izlegli pilići zahtjevaju dosta toplote da bi preživjeli. Međutim, nama je posebno zapala za oko jedna ne tako tipična koka koja bi mogla da nam ukaže na to da i ptice mogu da budu umiljate, ali samo kada one to hoće.

Na farmi u mjestu Tuckombil u Australiji, jedna mama kokoš postala je poznata zbog svog posebnog majčinskog instinkta. 

koka1

Pored toga što leži na svojim jajima, ova koka brine i o drugim malim stvorenjima: o maloj maci koju je mama napustila. Ta mala krznena loptica se sklupčala u gnijezdu, a dobra koka nije imala ništa protiv da je pripazi baš kao što bi uradila sa bilo kojom od svojih beba.

Kao i svaka druga dobra mama, i ova koka izgleda da ima problem da pusti svoju djecu da odu u “bijeli svijet”. Kada god ovu malu macu obuzme radoznalost i kada pokuša da odluta iz svog gnijezda, “mama” je odmah ušuška natrag. Na sreću, ne mora baš mnogo da kljuca kako bi maca razumjela šta treba da uradi.

Stvarno ne postoji ništa slično posmatranju odnosa između mame koke i njenog usvojenog mačeta. To samo pokazuje koliko su životinje zaista pune iznenađenja, i da je majčinska ljubav uvijek bezgranična, ma koju vrstu da posmatramo. Pogledajte samo kako koka reaguje kada farmer pokuša da je pomjeri sa njenog gnijezda.

Izvor: zanimljivovesti.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti