Evo zašto je ona tako lijepa: Ima 39 godina i obratila se svim ženama svijeta!

“Bilo mi je potrebno 39 godina da to shvatim, i sada kad sam konačno svjesna toga, morala sam to da podjelim sa vama”, napisala je jedna kolumnistkinja.

lijepa

Jedna majka, kolumnistkinja i žena sa punih 39 godina otkrila je suštinu života i ljepote kojoj sve žene tako uporno teže. Njenu priču prenosimo u cjelosti.

“Otkriću ti jednu veliku tajnu: Danas si jako lijepa!”

Bilo mi je potrebno 39 godina da to shvatim, i sada kad sam konačno svjesna toga, morala sam to da podijelim sa vama.

Evo kako sam to shvatila:

Dok se pripremam da zakoračim u četrdesetu godinu života, voljela bih da sam tek napunila trideset. Sa punih trideset imala sam 10 kilograma manje nego sad. Nisam imala bore na licu, podbradak, niti sam na Googleu pretraživala riječi poput “botoks”. Kupovala sam stvari na odjeljku za mlade.

Kada sam imala trideset, bila sam lijepa, ali to nisam znala.

Bila sam fokusirana samo na one negativne stvari – onih pet kilograma viška, grudi koje su nakon dojenja počele da se opuštaju i stomačić koji mi je ostao nakon trudnoće.

Željela sam da ponovo imam dvadeset.

Kada sam imala dvadeset godina, bila sam 10 kilograma mršavija, sa zategnutim trbušnjacima i butinama, grudi su mi bile pune i čvrste, i nisam ni pomišljala na to da na guzi mogu imati rupice, i zadovoljno sam nosila bikini.

Kada sam imala dvadeset, bila sam prelijepa, ali to nisam znala.

Bila sam fokusirana samo na one negativne stvari – poredila sam se sa djevojkama koje su bile mršavije i ljepše od mene, imale ljepšu kožu i prirodno pravu kosu. Željela sam da budem kao one.

Sada kada sam na pragu četrdesete, gledam svoje fotografije sa 30 godina i vidim jednu prelijepu ženu. Gledam svoje fotografije sa 20 godina – vidim jednu predivnu djevojku.

Sada znam da kada sa svojih 50 godina budem gledala svoje slike sa 40, vidjeću jednu lijepu ženu.

Šta to znači?

Znači da sam i danas lijepa. Baš kao i ti!

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti