LJUBAV JE IPAK JAČA: Flmsku ljubav Srpkinje i Hrvata u Zagrebu ’91 prekinuo je rat, a 24 godine kasnije spojio ih je Facebook! (FOTO)

Romansa jedne Srpkinje i Hrvata koju su otpočeli 1991. godine grubo je bila prekinuta užasnim ratom, ali njihova priča je dokaz da je happy-end itekako moguć.

Bilo je proljeće 1991. godine. Zagreb. Ja studentica u studentskom domu, njega upoznajem kao druga momka moje cimerke, takođe student. Nervira me jer mi tjera inat dok pričamo o sportu, upropasti nam zabavu jer pušta muziku koju većina ne sluša, ponaša se kao da me ne primjećuje.

Iz tog istog inata plešemo i tako počne naša ljubavna priča. Naša ljubav. Velika i čista, na prvi pogled nemoguća jer on je Hrvat, a ja Srpkinja. Ne zanima nas što sve miriše na rat, što pokušavaju da nas truju i razdvoje.

Ipak, razdvaja nas moj povratak u rodnu zemlju, nemogućnost da održimo kontakt jer više ni telefonske veze ne postoje, to što smo previše mladi da budemo jači od svega. Patimo.

Prolaze godine, ne znamo ništa jedno o drugom, ali ja ga čuvam u srcu i glavi, u fotografijama, sitnim poklonima, bioskopskim kartama, dnevniku. I dalje ne vjeruje da sam sve to sačuvala.

Nalazim ga, a kako drugačije nego preko društvenih mreža, nakon 24 godine. Na fotografiji ON, isti, zgodan, nasmiješen, opušten, zauvijek moj jer ga tako pamtim. A od glasa, kada ga ponovo čujem, strujni udar!

Susret nakon toliko godina … Emocije toliko jake, kao da smo se juče razdvojili. Primjećujem nekoliko sijedih u njegovoj plavoj kosi i sitne bore oko očiju, još je zgodniji i šarmantniji. Nadam se da on moje ne primjećuje.

Za sve te godine ostvarili smo se i kao roditelji i kao uspješni poslovni ljudi, život nas je pripremio za Nas. Sve što nas je razdvojilo, sada je daleka prošlost, djeca su nam odrasla i samostalna su.

Vrijeme je za Nas!

Veoma brzo donosimo odluku da nastavimo život zajedno i evo nas … Konačno smo se vjenčali (nije da me nije zaprosio i te davne 91.), imamo svoj stan i svog psa, djeca nas posjećuju, roditelji su oduševljeni što smo sretni, a mi … putujemo, uživamo, volimo se svakog dana sve više i jače i iznova se uvjeravamo: Da, moguće je, uspjeli smo!

Izvor: luftika.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti