Ko je djevojka iz Hrvaca o kojoj Štulić pjeva hitu “Usne vrele višnje”? Imala je kartu da ’83. poleti s njim u Holandiju, ali ipak nije … (FOTO)

Ona je glavna junakinja Štulićevih stihova.

Djevojka iz Hrvaca o kojoj je pjevao Džoni ali i cijela Jugoslavija je Snježana Banović. U vezu sa Džonijem ušla kada je imala svega 18 godina. Džoni je u tom trenutku imao 28 i sigurno nije bio zet o kakvom su maštali Snježanini roditelji.

Pa ipak, nisu uspjeli da spriječe snažnu vezu između njih dvoje. Njoj su posvećene neke od najljepših Azrinih pjesama, kao što su “Život običnog tempa”, “Jesi li sama večeras”, “Volim te kad pričaš” i “Usne vrele višnje”.

Da je sudbina bila malo drugačija, i danas su njih dvoje mogli da budu par, jer te 1983. godine, kada se Džoni pakovao i planirao put u Holandiju, prvobitni plan je bio da i ona ide sa njim. Tada su bili tri godine u vezi i pred brakom, čak su odredili i datum vjenčanja. Džonijeva majka molila je Snježanu da se ukrca sa njim na taj avion “jer će on propasti sam u Holandiji.”

Međutim, Snježana je u jednom trenutku shvatila da joj je taj scenario neprihvatljiv i odustala je od cijele priče. Nije željela da joj posao bude nošenje tanjira. Danas je ona pozorišna rediteljka i doktor nauka, ali i profesorica produkcije na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti.

Snježana je govoreći o životu sa Štulićem i priznala da još uvijek čuva uokviren rukopis pjesme “Volim te kad pričaš” i da je to sve što je od njih dvoje ostalo:

“Jedna pjesma, koju sam ja kasnije čula, krajem osamdesetih, kada više nismo bili u dobrim odnosima je prepjev “Are you lonesome tonight“, odnosno “Jesi li sama večeras” tačan je opis nekoliko događaja iz našeg zajedničkog života. Ta pjesma mi je možda i najdraža.”

Izvor: nova-yuga.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti