Otkucava sat američkim obavještajnim službama da objave sve što znaju o NLO

Javnost bi uskoro trebalo da čuje šta su američke obavještajne agencije saznale o neidentifikovanim letećim objektima tokom decenija istraživanja tog fenomena, zahvaljujući izvještaju “skrivenom” u zakonu o vanrednoj pomoći koji je nedavno potpisao Donald Trump.

Ministar odbrane SAD i direktor Nacionalne obavještajne službe imaju rok od 180 dana, koji uveliko teče, da podnesu Kongresu izvještaj o neidentifikovanim pojavama u vazduhu, poznatijim kao neidentifikovani leteći objekti (NLO), zbog jedne od odredbi koja se nalazi u zakonu na 5.600 strana, a koji je Trump potpisao krajem decembra.

Izvještaj treba da sadrži detaljnu analizu podataka o neidentifikovanim pojavama u vazduhu i obavještajne izveštaje, prikupljene ili čuvane, svih američkih obavještajnih agencija.

Takođe mora da sadrži “identifikaciju bilo kakvih incidenata ili obrazaca koji ukazuju na to da je potencijalni protivnik možda uspio da probije vazdušno-kosmički prostor, a što bi moglo da dovede u opasnost strateške ili konvencionalne snage Sjedinjenih Država”, navodi RT.

Bivši zamjenik pomoćnika ministra odbrane za obavještajne službe podržao je taj potez, rekavši da se nada da će i Bidenova administracija rigorozno izvršiti svoje privilegije nadzora u vezi sa izvještajem.

U aprilu prošle godine, Pentagon je deklasifikovao tri video snimka i objavio čitav niz novih detalja o susretima aviona američke mornarice i neidentifikovanih letećih objekata. 

Snimci su nastali u novembru 2004. i januaru 2015. Na video snimcima, koje su sačinili američki piloti, mogu se vidjeti misteriozni predmeti kako prelaze nebom izuzetno velikom brzinom i izvode manevre koji naizgled prkose zakonima fizike.

Dva video snimka sadrže i audio zapise komunikacija pilota, koji su bili očito šokirani brzinom nepoznate letjelice.

Bivši američki predsjednik Barack Obama je nedavno otkrio da je, dok je bio na funkciji, pitao šta američka vlada zna o vanzemaljcima i NLO, ali nije otkrio šta mu je rečeno.

Izvor: rs-lat.sputniknews.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti