Kineski horoskop: Evo šta sve čeka svaki znak u ovoj godini

Kineski horoskop spada među najstarije u svijetu. Ima 12 znakova, a svake nove kineske godine vlada drugi znak. Ovo je godina Pijetla. Vaša godina rođenja otkriva kojem znaku pripadate

kin1

Vaša godina rođenja otkriva kojem znaku pripadate. Pronađite na slici koji ste znak pa pročitajte šta vas čeka.

Tigar

Za vas je 2016. bila izuzetna, tako da ćete se u prvoj polovini 2017. odmarati od prošle godine. Ove godine vaša mantra treba biti: “Radi naporno, budi organizovan i izbjegavaj pretjerano trošenje”. Naklonjeni su vam odnosi s okolinom i mnogi će vam biti spremni priskočiti u pomoć.

Stoga iskoristite to kako biste učvrstili poziciju i napredovali u karijeri. Tigrovi koji se bave prodajom, marketingom ili odnosima s javnošću imat će uspjeha. Ne podcjenjujte konkurenciju i budite organizovani, jer je moguće da nećete završiti sve poslove na vrijeme.

Pazite kome ukazujete povjerenje jer bi vas neki mogli izigrati. Nastojte trošiti onoliko koliko imate i ne zaduživati se te izbjegavajte rizične investicije. Tigrovi koji nisu u vezi mogli bi započeti stabilnu vezu. Oni u vezi bit će sretni s partnerom, ali trebaju paziti da se ne upletu u kakvu aferu. Tigrovi će biti skloni problemima s disanjem i unutarnjim organima te skloni ozljedama. Bilo bi dobro da meditirate, bavite se jogom ili tai chijem.

Zec

Ovo nije najbolja godina za Zeca. Odrecite se tvrdoglavosti i budite spremni na promjene. Mogli biste se suočiti s finansijskim teškoćama, porodičnim ili zdravstvenim problemima, zastojem u karijeri. Novac uložite u dobro zdravstveno osiguranje.

Prihodi bi se mogli smanjiti, a troškovi povećati. Budite oprezni s ulaganjima i izbjegavajte rizične investicije. Budite oprezni s novcem i ne posuđujte ga. Na poslu ćete se suočiti s brojnim preprekama, no zatražite pomoć od kolega. Ako imate mogućnost, idite na poslovno putovanje, ali izbjegavajte mijenjati poslove.

Ako ipak prelazite na drugi posao, ne vjerujte nikome dok ne potpišete sve ugovore. Mogli biste imati i konflikte s partnerom jer posao nosite kući, izbjegavajte svađe. Kad god možete otputujte, bilo bi poželjno da što više izbivate iz kuće u martu, aprilu, junu, septembru i decembru. Skloni ste ozljedama, no pazite i na pluća, grlo i srce. Redovno meditirajte i početkom godine napravite sve potrebne preglede.

Zmaj

Imat ćete puno sreće u poslu, zdravlju i vezama. Na poslu možete očekivati da ćete dobiti bonus ili povišicu, a sjajna je prilika i za proširivanje na novo tržište i dobijanje novih klijenata, ako radite takav tip posla. Ovu godinu Zmajevi trebaju iskoristiti za unapređenje svojih znanja i unapređenje ličnih kvaliteta.

Ako planirate započeti novi posao, onda to učinite u prvoj polovini godine jer ćete imati podršku okoline. Mogli biste imati teškoća s poslovnim rokovima, no tražite pomoć jer će vam gotovo svi htjeti pomoći. Trudite se biti nenametljivi jer ćete tako izbjeći sukobe na poslu i kod kuće.

Svakako izbjegavajte direktne sukobe s nadređenim na poslu. Samci bi mogli naći ljubav i napokon se smiriti. Steći ćete i nove prijatelje, odnosno proširiti svoj društveni krug. Zmajevi koji su u braku ili dugim vezama uživat će s partnerom. Ne budite nemarni prema zdravlju jer bi se naizgled bezazlene boljke mogle pretvoriti u nešto ozbiljnije.

Zmija

Imat ćete puno sreće u ljubavi i u društvenim odnosima, ali biste mogli imati neke probleme na poslu. Vodite računa i o ličnim finansijama i izbjegavajte prilike za laku zaradu. Na poslu biste mogli imati problema s porezom. Budite spremni i na prekovremeni rad.

Starije kolege i autoriteti bit će vam spremni pomoći. Iskoristite tu priliku kako biste obogatili poslovna poznanstva i kontakte. Zaposlenima u marketingu, trgovini i odnosima s javnošću će dobro ići. Samci će lako pronaći partnera. A mogli biste upoznati i jednog previše, tako da bi u vašem ljubavnom životu mogla nastati prilična gužva. Ako ste u dugoj vezi, imat ćete odličan odnos i bit ćete spremni napraviti korak više.

Oženjene Zmije trebaju pokušati ostati vjerne, jer će biti česta meta suprotnog spola. Bit ćete skloni nezgodama i ozljedama. Trudnice trebaju biti posebno na oprezu. Ako se bavite avanturističkim sportovima, uložite u kvalitetnu opremu i čuvajte se ozljeda.

Konj

Sretna zvijezda koja vam je naklonjena ove godine pomoći će vam da nadiđete sve prepreke. Ono što je počelo kao negativno, završit će pozitivnim ishodom. Imat ćete priliku za dobru zaradu i uopšte biti sretni i imati harmonične odnose. Ako budete željeli, prštat ćete šarmom i lako privlačiti ljude.

Iskoristite taj šarm za uspon u karijeri. Poslovni kontakti će postati znatno bolji. Bit ćete u stanju bez puno truda završiti započete poslove i još dobiti pohvale za obavljeno. Kako biste spriječili ljubomoru među kolegama ili u svom timu, ne zaboravite zahvaliti saradnicima i nagraditi ih, ako ste u poziciji.

Budite aktivni i vrijedno radite jer će vam se sve isplatiti. Samci će upoznati mnogo potencijalnih partnera, ali mudro birajte. Ako ste u braku ili vezi, bit ćete u prilici za flert pa budite oprezni kad se upuštate u razgovore s privlačnim osobama. Postoji mogućnost da napravite preljub i to bi moglo poljuljati vašu bračnu ili partnersku ravnotežu i mir.

Ovca

Izražavajte se, jer će drugi upijati vaše riječi, što vam daje mogućnost da druge uvjerite u ono što želite. Poslovi marketinga, prodaje i javnih odnosa ići će jako dobro. Bit ćete naročito privlačni osobama suprotnog pola. Vaši poslovni odnosi će cvjetati. Kako biste izbjegli greške, izbjegavajte raditi sami. Za vas je bolje da ove godine budete timski igrač.

U finansijama pazite na zamke i izbjegavajte investirati tamo gdje vam nude laku i brzu zaradu jer biste mogli biti prevareni. Bit ćete pogodna meta pljačkašima, stoga čuvajte svoj novac i druge vrijednosti, ali i intelektualno vlasništvo. Bit ćete vrlo privlačni suprotnom polu, ali vi ćete radije birati samoću pa biste zato mogli imati problema s partnerom i djecom.

Nastojte više vremena provoditi s njima kako biste izbjegli sukobe. Um će vam biti nemiran i nećete biti  u ravnoteži sa samim sobom. Redovno meditirajte, jer to će vam pomoći da usredotočite misli i osjećate se bolje. Bit ćete skloni nezgodama i ozljedama.

Majmun

Bit ćete dobri u strateškom planiranju, a ako vam je element yang metal, mogli biste steći ugled i autoritet u 2017. godini. U svakom slučaju vaši će prihodi biti stabilni. Pazite kako se odnosite prema poslu, nemojte biti arogantni pa će vam drugi rado pomagati. Nemojte se pretjerano iscrpljivati na poslu.

Vaš odnos s partnerom bit će stabilan. Mogli bisti dobiti dragocjen poklon od partnera ili njegove porodice. Ipak zbog uticaja nekih manje značajnih negativnih zvijezda, mogli biste imati manje sukobe s partnerom. Bit ćete skloni ozljedama, a trudnice trebaju biti na oprezu jer im prijeti opasnost od spontanog pobačaja ili trebaju biti spremne na neke medicinske zahvate.

Čim osjete bilo kakvu nelagodu, trebaju se obratiti doktoru. Majmuni će biti skloni prehladama. Zapamtite da vaše tijelo i duh trebaju opuštanje. Majmun zbog svoje inteligencije i šarma snažno utiče na ljude, ali je sklon lijenosti i često uobražen. Slaže se sa Zmajevima.

Pijetao

Imate puno potencijala da lako zaradite novac. Napredovat ćete u poslu. Nadređeni će cijeniti vaš rad i zadržat ćete stabilnu poziciju. Preduzetnici će doživjeti procvat svog posla. Pijetlovi bi mogli imati porodičnih problema sa širom rodbinom ili partnerom. Dobro razmislite prije nego što poduzmete bilo kakve akcije, jer ćete vi stvarati konfliktne situacije.

Nastojte izbjegavati promjene u karijeri i insistirajte na jasnim ugovorima. Možete lako doći i u sukob s nadređenim i kolegama, a vi ćete biti generator sukoba. Razmislite dva puta o svakoj svojoj odluci kako biste izbjegli greške. Pazite na novac jer biste vi ili netko iz vaše porodice mogli izgubiti novac koji ste namjeravali uštediti.

Izbjegavajte rizične investicije. Pijetlovi koji su vezama bit će nervozni i ćudljivog raspoloženja. Nećete objektivno sagledavati situaciju i u svakom trenutku bit ćete spremni na svađu. Nastojte više slušati partnera i preispitajte svoje stavove i ponašanje.

Pas

Dobijat ćete pomoć od uglednih ljudi, naročito onih muškog pola. Posao će vam rasti, a što više budete putovali, više ćete zarađivati. Ako ne možete putovati, preko interneta uspostavljajte nove kontakte, budite aktivni na društvenim mrežama. Vaš finansijski status bit će sjajan. Nemojte posuđivati novac. Ako budete uzimali kredit od banke, dobro analizirajte uslove.

Vi nikome ne posuđujete novac. Pazite kome ukazujete povjerenje, naročito oprezni budite prema ženama koje vam govore važne informacije. Karijera će vam se dobro razvijati, a nadređeni biti naklonjeni. Žene rođene u znaku Psa radit će napornije od muškaraca.

Ako ste u vezi ili braku, čuvajte se da vam se niko ne petlja u odnos, jer bi treća osoba mogla unijeti nemir u vaš život. Bit ćete ćudljivi i svadljivi i željeti biti sami. Ako želite održati vezu, kontrolišite se i provodite kvalitetno vrijeme s partnerom. Mogli biste se suočiti s naglim promjenama raspoloženja. Redovno vježbajte jogu ili tai chi i bit ćete zadovoljni.

Svinja

Dobijat ćete pomoć svaki put kad vam bude potrebna, a teške situacije ćete pretvarati u podnošljive i prihvatljive. Imat ćete prilike putovati, i to u daleke egzotične krajeve. Ako razmišljate o preseljenu u neku prekookeansku zemlju, onda ove godine to trebate i učiniti. Ove godine biste često mogli ići na sahrane, pa pojačano pazite na starije osobe iz svoje blizine.

Postoji mogućnost od gubitka bliskih osoba. Izbjegavajte posjećivati bolnice, groblja i druga mjesta na kojima prevladava snažna yin energija. Budite vrlo oprezni u rukovanju s novcem. Pomno pratite sve vezano za investicije u koje ulažete i dva puta provjerite ako nekom dajete pozajmnice – pitanje je hoće li vam moći vratiti.

Nemojte ulagati na berzi, a nećete imati ni puno sreće u igrama na sreću. Ako ste u stabilnoj vezi imat će dobar odnos s partnerom, a samci će teško pronaći novu ljubav. Svinja je, brižna, poštena i vesela. Popustljiva je i plemenita u odnosima, a isto očekuje i od drugih pa se često razočara.

Štakor

Dobijat ćete pomoć od uglednih ljudi, osobito onih ženskog pola. Vaše komunikacijske vještine bit će na visokoj razini i ljudi će rado slušati šta imate za reći. Moći ćete preokrenuti svaku situaciju u svoju korist. Zato ovu godinu komunicirajte što više, budite aktivni na društvenim mrežama. Žene rođene u godini Štakora bit će uspješnije u poslu od muškaraca.

Samci bi mogli sresti osobu s kojom će započeti dugu vezu. Oni koji su u braku ili dugoj vezi, imat će stabilan odnos. Saradnici na poslu često bi vas mogli posmatrati kao arogantnu i egoističnu osobu. Izbjegavajte upotrebljavati grube riječi i nemojte biti agresivni.

Pokušajte shvatiti da ne gaje svi jednake strasti poput vas. Ako ste vlasnik firme ili na vodećoj poziciji, trebate paziti na odnos s poslovnim partnerima, klijentima i zaposlenicima. Muškarci samci lakše će naći partnerku nego žene. Žene će lakše sklapati prijateljstva. Mogli biste imati zdravstvenih problema s grlom, plućima, krvlju, mjehurom i ušima. Ne pijte previše alkohola.

Bivol

Bivoli trebaju biti oprezni prilikom vožnje, upravljanja mašinama i rukovanja oružjem bilo koje vrste. Bit ćete skloni ozljedama. Mogli biste ići na kakvu operaciju. Tokom bavljenja kontaktnim i avanturističkim sportovima, budite posebno oprezni i nosite zaštitnu opremu. Na poslu ćete sklopiti veze koje će biti čvrste i trajne.

Iskoristite ovu godinu da proširite svoje kontakte i budite društveno aktivni, u stvarnom i virtualnom svijetu. Ako planirate pokrenuti posao, onda je ovo dobra godina za to, ali pažljivo i s velikom pažnjom pripremajte i potpisujte dokumente. Bit ćete vrlo kreativni i imati izvrsne ideje.

Radije ćete raditi sami, nego u timu, a neki bi mogli krivo protumačiti takvo ponašanje. Ali sve će na kraju dobro završiti i dobit ćete poštovanje od kolega. Samci će lako naći ljubav, a oni u čvrstim vezama imat će stabilan odnos s partnerom. Mogli biste se naći u društvu s nekim zlonamjernim osobama koje će širiti tračeve o vama pa biste mogli ući u prepirku s njima.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti