Kako prepoznati iskren osmijeh

Osmijeh je divna stvar koja popravlja raspoloženje kako onome koji se smije, tako i onome koji ugleda osmijeh na nečijem licu, no na žalost, s godinama se količina osmijeha drastično smanjuje.

Naime, djeca se smiju znatno češće od odraslih: prosječno dijete nasmije se 300 do 400 puta dnevno u poređenju s odraslim koji se nasmije samo 15 do 20 puta dnevno.

Između ostaloga, smijeh je i signal pripadnosti grupi koji pokazuje prihvaćenost i pozitivne interakcije s drugim osobama, pa ga tako doživljavamo i kao zaraznu pojavu. Štaviše, smijeh neke osobe može izazvati smijeh kod drugih – pravi primjer pozitivne povratne sprege.

Vjerovali ili ne postoji i gelotologija koja se bavi proučavanjem smijeha i humora i njihovih fizioloških i psiholoških učinaka na ljude, a upravo pomoću nje možemo saznati je li nečiji osmijeh iskren.

Naravno, neiskren osmijeh nema niti jedan pozitivan učinak, iako ga želi izazvati, pa evo kako ćete prepoznati lažni osmijeh u tri sekunde – kod osobe koja se iskreno smije, pojavljuju se bore oko usana i očiju, dok lažni osmijeh radi samo bore oko usana.

Stoga, kad vam nečiji osmijeh djeluje lažno, malo ga bolje pogledajte i sve ćete znati.

Izvor: metro-portal.rtl.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti