Ovih 7 stvari mudra žena nikad neće tražiti od svog muškarca

Ona je nezavisna i nema potrebu tražiti od partnera da brine o njoj

Neće ga pokušavati mijenjati u smislu da mu počne određivati što će jesti, obući i kako će se zabavljati. Isto tako, ne želi da on takve stvari radi njoj. Ona je samostalna i sigurna u sebe. Partner joj ne treba da bi zamijenio njezine roditelje niti kako bi ona njemu glumila mamu. Treba joj pravi muškarac.

Neće tražiti od njega da odustane od onoga što voli

Mudra žena neće zahtijevati od svog muškarca da promijeni posao ili se prestane baviti svojim hobijima samo da bi provodio više vremena s njom. Ona zna da bi ga to učinilo nesretnim jer bi se morao odreći onoga u čemu uživa. Ne očekuje da on prestane živjeti onog trenutka kada mu ona uđe u život.

Neće joj pasti na pamet tražiti da odbaci svoje prijatelje ili porodicu

Svjesna je da se s njima možda neće dobro slagati jer su previše različiti, ali ipak su to njegovi prijatelji, njegova porodica i važno je da se on uz njih osjeća dobro. Mudra žena neće postavljati ultimatume tipa “Ili oni ili ja”. Takođe, neće razmišljati na način da bi mu ona trebala biti najvažnija na svijetu, a svi ostali ljudi s kojima je proveo život postaju nevažni.

Ne zahtijeva od njega da ima iste interese kao i ona

U redu je pozvati ga da joj se pridruži u nečemu što nju veseli, npr. odlascima na časove salse, ali ako on to odbije, ona mu to neće zamjeriti niti će insistirati da ide s njom. Prisiljavati nekoga da radi nešto što ne voli – nikako ne može dobro završiti. Ona zna da to što nemaju iste interese ne znači da se manje vole ili da imaju lošu vezu.

Nikada od njega neće tražiti da se promijeni i postane druga osoba

Ona je svjesna toga da kvalitet veze ne zavisi o tome da se jedan partner mora promijeniti. Zna da je svog muškarca zavoljela upravo takvog kakav je, sa svim njegovim manama. Takođe, jasno joj je da će se čovjek promijeniti samo ako on to sam želi, ne ako ga neko prisiljava na to.

Ne traži od njega da ignoriše ostale žene

Mudra žena jako dobro zna da ne postoji muškarac na ovom svijetu koji neće pogledati atraktivnu ženu – pogledat će je i žena jer jednostavno privlači pažnju. Ne primijetiti lijepu ženu za svakog muškarca bilo bi neprirodno. Ona zna razliku između – pogledati nekoga u prolazu i koketiranja (što definitivno ne bi tolerisala).

Vjeruje svom muškarcu

Neće ga maltretirati zahtjevima da joj pokazuje dokaze svoje ljubavi i vjernosti – ona mu jednostavno vjeruje. Od svog partnera očekuje isto.  Svjesna je kako nema nikakvog smisla živjeti s nekim u koga se nema povjerenja. Ona neće sumnjičavo provjeravati njegov mobitel ili e-mail jer bi se i ona uvrijedila da to njoj neko radi.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti