Kako je napuštena mačka iz BiH proputovala svijet (FOTO)

Jedan putnik iz Škotske je na svome putovanju biciklom udomio napuštenu mačku nakon čega su nastavili “pedalati” širom svijeta zajedno.

Ovaj 31-godišnji putnik je Dean Nicholson koji je svoje putovanje započeo u rodnom gradu Dunbaru u Škotskoj prošlog septembra, a svog četveronožnog prijatelja je “pokupio” u Bosni i Hercegovini.

Nicholsonu je njegov posao zavarivača u Dunbaru dosadio pa je odlučio krenuti biciklom do Newcastlea gdje je ušao na trajekt te otišao u Amsterdam. Nakon toga je prolazio kroz Belgiju, Grčku, Švicarsku i Italiju odakle se ukrcao na trajekt za Hrvatsku te se uputio ka Bosni i Hercegovini gdje je i pronašao svog krznenog prijatelja.

Otkako je usvojio mačku kojoj je dao ime Nala, proputovala je sa njim Albaniju i Grčku a njen vlasnik joj je nabavio i pasoš.

Ovaj neobični par izaziva pažnju gdje god da se pojave i rado ih prolaznici fotografišu.

Nicholson je rekao kako je tokom vožnje slučajno čuo mjaukanje na brdskom putu, te je sišao sa bicikla, pomazio je, a ona se od tada nije htjela odvojiti  od njega.

“Nisam je htio uzeti, ali sam se ubrzo zaljubio u nju i nisam se mogao prisiliti da je ostavim samu. Od tada smo nerazdvojni”, rekao je Nicholson.

Nala od tada putuje u košari na biciklu, a njen vlasnik je is svakodnevno snima.

Pokrenuo je i stranicu putem koje mu možete pomoći u troškovima kod veterinara.

Izvor: ba.n1info.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti