Zamolio je vlasnicu restorana za nekoliko dolara, a na kraju je dobio nešto puno bolje!

Ovaj je beskućnik nedavno došao u jedan restorančić u Minneapolisu i vlasnicu zamolio za nekoliko dolara, a na kraju je dobio nešto puno više – dobio je posao i sada može vlastitim radom zarađivati novac za život.

Naime, Marcus se našao u dosta teškoj situaciji te ga niko zbog sitnih prekršaja nije htio zaposliti, no 25-godišnja Cesia Abigail ipak mu je odlučila dati šansu za novi početak i pomoći mu da se vrati u normalniji život te mu je ponudila dvosatni posao, koji Marcus marljivo obavlja već dvije sedmice.

besk1

“Neki je dan došao u moj kafić i zamolio da mu dam nekoliko dolara. Pogledala sam ga i upitala: “Zašto nemaš posao? Znaš da ni ja ništa u životu ne dobijem besplatno?”, na što mi je on odgovorio: “Imam puno prekršaja zbog kojih me niko ne želi zaposliti i zato sam bio primoran početi živjeti na ulici i skupljati novac na razne načine, od krađa do prosjačenja.”

Kako mi je baš taj dan nedostajalo osoblja, pitala sam ga: “Želiš li raditi? Imam posao za tebe!”, a njegove oči u tom su se trenutku naglo otvorile i svojim mi je osmijehom uljepšao dan. Rekao je da će raditi sve kako bi došao do malo hrane, a sada već dvije sedmice na vrijeme dolazi i odrađuje svoju dvosatnu smjenu. Tako nam pomaže iznijeti smeće, pere posuđe … A kad mu sav taj posao platim, znate li što napravi? Kupi hranu iz mog restorana (i tu istu hranu svaki puta plati) zato što ga to čini sretnim”, napisala je na Facebooku.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti