Kada je OVO stavila iza radijatora, KUĆA JE GORILA OD VRUĆINE: Probajte i nećete se više smrzavati zimi!

Posljednjih nekoliko zima u našim krajevima i nisu bile tako jake i intezivne kako inače znaju biti, više je bilo dana koji su podsjećali na proljeće.

Ipak, prema najavama, zima koja slijedi bi mogla da bude ona prava i sa velikim minusima. Očekuje se i dosta padavina, te da će svi oni koji vole snijeg i zimske radosti konačno doći na svoje. Zato je preporuka da se svi pripreme za zimu, posebno domaćinstva koja se griju na drva, ugalj ili pelet. A šta je sa onima koji imaju centralno grijanje, jer je mnogo objekata i stanova koji su već i zastarjeli i grijanje nije baš najbolje.

Čini se da bi mnogima mogao pomoći ovaj trik koji je podijelila jedna domaćica iz Velike Britanije, koja je našla način da se toplota od radijatora ne gubi u hladnim zidovima, već da se odbija u unutrašnjost stana.

Ona je uzela jedan veći komad kartona, kojeg je stavila iza svoga radijatora, ali je prije toga cijeli komad kartona umotala u foliju. Sa takvom podlogom iza svakog radijatora, njen stan je postao mnogo topliji, te se više nije morao trošiti novac na dodatno grijanje sa radijatorima na struju i sa grijalicama. Probajte ovaj trik kada krene sezona grijanja, nemate šta izgubiti.

Izvor: nezavisniportal.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti