Wi-Fi slab u nekom dijelu kuće, ili ne radi uopšte? Isprobajte ova rješenja

Poslovni i svakodnevni život u sve većoj mjeri zavisi od pouzdane i stabilne internet veze, kao i od Wi-Fi signala. Evo nekoliko savjeta šta da radite kada Wi-Fi ne radi kako treba

Wi-Fi za prenos podataka koristi radio talase, koje vaš ruter emituje u svim smjerovima sa lokacije na kojoj se nalazi. Zato, pozicioniranje rutera nije trivijalna stvar koju možete da zanemarite ako želite dobru pokrivenost.

Uopšteno govoreći, što je ruter bliže centralnom dijelu prostora koji je neophodno da pokrijete signalom, to bolje.

Ako ruter ima spoljne antene, pokušajte da regulišete njihov položaj. U pojedinim okolnostima moguće je da će biti razlike između potpuno uspravnog i potpuno vodoravnog položaja.

Ništa od navedenog ne pomaže? Moguće je kako je vaš ruter preslab za objekat koji pokušavate da pokrijete signalom. Razmotrite nabavku repetitora i pojačivača signala koje ćete strateški rasporediti po stanu ili kući.

Provjerite prvo sa vašim internet provajderom da li ima problema u radu. Ako to nije slučaj, provjerite da li je je Wi-Fi kanal koji trenutno koristite zagušen. Prebacivanje na drugi kanal bi moglo da riješi problem.

Ako ne, pokušajte da vratite ruter na fabrička podešavanja. Na većini uređaja nalazi se dugme Reset koje možete da pritisnete iglom ili spajalicom. Zadržite pritisak 30 sekundi i potom pustite ruter da se ponovno pokrene.

Izvor: fokus.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti