Švicarska u naredne 3 god. ulaže 65 miliona € u BiH

U organizaciji Švicarske ambasade u Bosni i Hercegovini i Ministarstva vanjskih poslova BiH u Sarajevu je prezentirana Švicarska strategija za saradnju s BiH za period od 2013. do 2016. godine koja je predvidjela da će u tom periodu biti uloženo oko 65 miliona eura u projekte zapošljavanja, razvoja privrede i lokalne uprave.

Švicarska i Bosna i Hercegovina dugogodišnji su partneri, a iznesen je i podatak da je Švicarska u različite projekte razvoja BiH od 1996. godine do danas uložila više od 400 miliona eura.

Ambasador Švicarske u BiH Andre Schaller u obraćanju je naglasio da će javni resursi Švicarske uložiti na kooridniran način u projekte kojih će se odnositi na zapošljavanje i zdravstvenu zaštitu, a imat će za cilj dugoročni razvoj BiH.

Strategija za saradnju, kazao je Schaller, predstavlja okvir za sve programe koji se provode, posebno u domenima lokalne uprave, zapošljavanja, zdravsta i migracija, a strategijom se želi postići učinak za poboljšanje života građana običnih ljudi u BiH, kao i prevazići etničke podjele.

Integralni članak pročitajte na: http://www.klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti