Hisashi Ouchi: Najteža žrtva radijacije u istoriji – 83 dana su ga držali živim protiv njegove volje

Nuklearna katastrofa u Tokaiju (Japan) puno je manje poznata od nesreće u Fukushimi, a bila je i znatno manjih razmjera.

Međutim, prije svega, ona se pamti zbog strašne i vještački produžene smrti jedne od žrtava.

Hisashi Ouchi umro bi nekoliko dana kasnije od ogromne doze zračenja koju je primio, ali nije mu “dozvoljeno”. U eksperimentalne svrhe, neko je naredio da mu se svim sredstvima produži život i Ouchi je živio još 83 dana, ne prestajući svake sekunde patiti od nepodnošljive boli.

Niz pitanja bez odgovora još uvijek okružuje njegovo ime. Ko je dao ovo naređenje? Zašto je Ouchi tako dugo održan živ protiv njegove volje?

Neki čak povezuju Ouchijevo zlostavljanje s brutalnim japanskim eksperimentima koje je provodila “Jedinica 731”.

Nesreća u nuklearki se dogodila 30. septembra 1999. u 10:35 sati. Tri laboranta: 35-godišnji Hisashi Ouchi, 54-godišnja Yutaka Wokokawa i 39-godišnji Masato Shinohara pripremali su šaržu goriva za eksperimentalni reaktor koristeći uran obogaćen na 18,8%. Zbog nedostatka iskustva u pripremi takve smjese, greškom su dodali višak urana u jedan od spremnika, što je izazvalo lančanu reakciju sa snažnom eksplozijom.

Ouchi je bio najbliži ovom spremniku i primio je razinu zračenja od 17 siverta, dok se doza od samo 50 mikrosiverta smatra najvećom dopuštenom godišnjom dozom zračenja. Shinohara i Wokokawa dobili su po 10 siverta.

Odmah nakon eksplozije Ouchiju je cijelo tijelo počelo da otkazuje i jedva je disao. Shinohara je imala slične simptome. Kad su oboje odvedeni u sobu za dekontaminaciju, Ouchi je počeo jako povraćati i onesvijestio se. Sve troje su odmah prevezeni u bolnicu Mito.

Nema konkretnih fotografija koje prikazuju Ouchijevu prisutnost u bolnici. Na internetu možete pronaći nekoliko zastrašujućih krvavih slika s njegovim imenom, ali zapravo nemaju nikakve veze sa stvarnim događajem. Takođe nema ni stvarnih slika umirućeg Ouchija ili ih je bilo zabranjeno objavljivati.

U bolnici se pokazalo da je Ouchi patio od 100% opeklina po cijelom tijelu, a svi njegovi unutrašnji organi su takođe potpuno ili djelomično bili zahvaćeni radijacijom.

Broj leukocita u krvi bio mu je gotovo nula, imunološki sistem praktično uništen, a zračenje je čak uticalo i na njegovu DNK, oštetivši njegove hromosome.

Ouchijeva koža odvajala se od tijela u komadima i brzo je izgubio tekućinu. Prošao je nekoliko transplantacija kože, ali nije bilo pomoći, bilo mu je sve gore. U jednom trenutku čak su mu i oči počele krvariti.

Kako se Ouchijevo stanje pogoršavalo, odveden je u tokijsku bolnicu, gdje je, prema nekim glasinama, izvršena prva na svijetu transplantacija embrionalnih matičnih stanica u krv, tako da je Ouchijeva krv počela proizvoditi leukocite.

To je usporilo njegovu smrt, ali je nije zaustavilo. Japanska vlada bila je jako zabrinuta za Ouchijevo stanje i za njega je okupljena grupa vodećih medicinskih stručnjaka iz Japana i drugih zemalja. Međutim, bilo je jasno da je Ouchi već polako umirao te da su daljnji napori ulagani da mu se na bilo koji način produži život.

Svaki dan u njega se ulijevala ogromna količina krvi, razne tekućine i lijekovi. No, ovo više nije štitilo Ouchija čak ni od boli, a njegova patnja bila je toliko jaka da je i sam počeo tražiti da ga puste da umre i prestaju ga tretirati kao pokusnog zamorca.

Izvana je Ouchi do tada već izgledao kao živi kostur.

59. dana srce mu je stalo tri puta u 49 minuta, uzrokujući teško oštećenje mozga i bubrega. Ali ni tada nije smio umrijeti. Ouchi je umro tek 21. decembra 1999. nakon zatajenja gotovo svih unutarnjih organa. Nakon nesreće njegovo tijelo je izdržalo 83 dana.

Shinohara i Wokokawa takođe su liječeni u bolnici, ali njihovo stanje je bilo nešto bolje pa se Shinohara čak naučio koristiti invalidskim kolicima. Umro je uoči 2000. godine, a posljednjih dana nije mogao ni govoriti te je samo pisao bilješke medicinskoj sestri i svojoj porodici.

Wokokawa je umrla 27. aprila 2000., takođe zbog prestanka rada unutarnjih organa.

Izvor: paranormaldaybook.com/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti