Evo kako da se pomirite poslije svađe

Želite da se pomirite, ali ne znate kako da prevaziđete tešku raspravu. Stručnjaci za veze savjetuju da to učinite po slijedećem uputstvu

sorry

Posvađali ste se sa partnerom, oboje ste izgovorili teške riječi, ali ljubav je i dalje tu. Želite da se pomirite, ali ne znate kako da prevaziđete tešku raspravu. Stručnjaci za veze savjetuju da to učinite po slijedećem uputstvu:

Distancirajte se nakratko

Da biste se oboje smirili i ohladili glavu, razdvojite se na nekoliko dana. Tako ćete biti pribrani kada se ponovo sretnete i moći ćete racionalno da porazgovarate o uzrocima svađe.

Izvinite se

Analizirajte sopstvene postupke, bez pravdanja pred sobom i kada shvatite gdje ste pogriješili, izvinite se. Nemojte to da činite za nešto za šta vam nije žao, jer ako ste rekli ono što stvarno mislite, kad-tad ćete to opet ponoviti. U tom slučaju je izvinjenje neopravdano.

Oprostite

Ako vam se partner lijepo izvini, prihvatite i oprostite mu. Tako ćete se oboje bolje osjećati. Ali, podvucite crtu i objasnite mu zbog čega to ne smije da se ponavlja, kako ne bi u narednom periodu zloupotrebljavao oproštaj.

Izvor: novosti.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti