Dječak nakon pogibije roditelja danima bio sam, spasila ga – mačka (FOTO)

Dječak je tokom boravka u kući jeo jabuke i palačinke koje mu je mama spremila u subotu

srecko

Dječak S.A. (4) iz sela Poljne kod Trstenika, koji je proveo četiri dana sam u kući, pošto su mu roditelji Časlav (57) i Slađana (50) preminuli u bunaru u susjednom selu Stragari, još uvijek ne zna da je ostao bez roditelja, pišu srbijanski mediji.

Kako piše Kurir, dječak stalno doziva majku i oca i raspituje se kada će doći po njega.

“On jeste mali, ali je svjestan da mame i tate nema. Niko nema srca da mu kaže da je ostao sam na svijetu. On još uvijek ne zna da su mrtvi, ali primjećuje da se dogodilo nešto strašno”, kaže izvor blizak porodici Anđelković.

Prema njegovim riječima, dječak se od srijede ujutro nalazi u kruševačkoj bolnici, nakon što su ga komšije pronašle samoga, smrznutoga i izgladnjelog u porodičnoj kući, koja je bila zaključana:

“Pretpostavlja se da su Časlav i Slađana još u noći između subote i nedjelje otišli automobilom do susjednog sela krasti kupus. Kako nisu imali kome ostaviti dijete, zaključali su ga u kući. Nažalost, tokom krađe supružnici su upali u bunar i oboje su nastradali. Nesretni Srećko je tako ostao sam u kući, sve dok komšije nisu čule kako plače iz kuće. Tada se otkrila strašna tragedija.”

“Pronašli smo ga uplakanog u ledenoj kući. Jadnik se ogrnuo dekom, a s njim je bila i mačka, koja se tri dana nije odvajala od njega i koju je on cijelo vrijeme grlio. Obzirom da u kući nije bilo grijanja, mačka mu je vjerojatno spasila život jer se cijelo vrijeme motala oko njega i grijala ga”, priča sagovornik medija.

On dodaje da je dječak tokom boravka u kući jeo jabuke i palačinke koje mu je mama spremila u subotu.

“Vidi se da su Časlav i Slađana vodili računa o djetetu, ali eto, tragedija ih je pogodila. Njih dvoje su se godinama liječili od steriliteta i na kraju su zahvaljujući umjetnoj oplodnji uspjeli dobiti Srećka u kasnim godinama, njegovo rođenje za njih je bila prava i najveća sreća”, kaže sugovornik.

Dragojlo Minić, direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku, rekao je za Kurir da će brigu o Srećku preuzeti rođaci.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti