WTF? Traži se zemljište za gradnju ambasade za vanzemaljce, važno je da je lokacija neutralna te da postoji pista za letjelice

Raeljanski pokret (‘International Raelian Movement’) pokušava na kanadskom tlu dobiti zemljište za izgradnju vanzemaljske ambasade.

wtf3

Grupa koja djeluje pod imenom IRM vjeruje da je sav život na Zemlji stvorila rasa vanzemaljaca koje zovu Elohim i to kao rezultat velikog naučnog eksperimenta.

“Raeljanski pokret je međunarodna neprofitna organizacja koja povezuje osobe koje žele informisati čovječanstvo o njegovom pravom porijeklu i širiti vrlo posebnu poruku poslanu od Elohim, visoko naprednih vanzemaljskih naučnika koji su kreirali život na Zemlji uključujući i ljudska bića”, stoji na službenoj stranici pokreta, a dodaju da je druga misija organizacije pripremiti službenu ambasadu za doček kreatora’.

Raeljanci će peticijom pokušati ‘nagovoriti’ kanadsku vladu da im da zemljište za gradnju ambasade i zaista im, navode, nije važno gdje. Jedini uslov im je, rekao je njihov glasnogovornik, da nije blizu Arktika jer Elohimi ne podnose hladnoću.

U prošlosti su već pokušali lobirati za zemljište na izraelskom tlu, ali su bili odbijeni, a vjerovatno nije pomogla niti činjenica da je njihov logo u sebi imao i svastiku. Logo su otad promijenili, kažu, prema naredbi Elohima.

U svom dopisu, Raeljanci tvrde kako bi izgradnja ambasade za vanzemaljce pridonijela razvitku kanadske ekonomije te bi imala i prestižnu funkciju internacionalnog sjedišta. Takođe smatraju da bi, zahvaljujući naprednim znanjima Elohima, Kanađani prosperirali i u mnogim poljima poput nanotehnologije, medicine, transporta i biorobotike.

Pokret je 1970-ih osnovao francuski novinar Claude Vorilhon kojeg sada zovu Rael. Raelijanci su 2002. godine tvrdili da su stvorili prvi ljudski klon kojeg su nazvali Eve, no dokaze za to nikada nisu objavili.

Izvor: 100posto.jutarnji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti